avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate antonescu gheorghe

Activitate antonescu gheorghe

Acțiune în temeiul Leg.10/2001. Admisă la fond. Se atacă fondul cu recurs și se trimite pentru rejudecarea fondului.La primul fond nu se solicită despăgubiri pentru lipsa de folosință.
În stadiul procesual de rejudecare a fondului, este admisibilă cererea de despăgubiri pentru lipsa de folosință ? Dacă DA, care este temeiul juridic ?
Vă mulțumesc
Gh Antonescu
Debitorul refuză în mod tacit executarea, cu toate că :
-a primit Încheierea din partea Biroului Executorului Judecătoresc
-a depășit terenul stabilit pentru executare.
Care sunt procedurile următoare?
Cât timp se alocă în acest caz?
Vă mulțumesc
Răspuns la discuția Executare sentinta civila
Mulțumesc, nu nu am făcut solicitări. Au fost mai „ inteligenți „ . Au tras de timp, până la depășirea terenului de decădere
Bună ziua !
Pe data de 19.02.2007, sentință civilă, în temeiul Leg 10/2001, menționează în dispozitiv : „ admite contestația formulată împotriva pârâților : instituția A , instituția B prin instituția D. Constată dreptul contestatorului la despăgubiri în cuantum de XX „ . Dosarul conținând și sentința civilă ajunge la instituția E ( desemnată prin lege să resolve aceste dosare ) . Această instituție tergiversează executarea hotărîrii, până acum. Constatând refuzul tacit, m-am adresat către instituția B prin D. Intituția D răspunde : „ Sentința civilă constată dreptul la despăgubiri, fără a menționa expres partea care trebuie să acorde aceste despăgubiri. ..... Având în vedere că sentința civilă nr.. a rămas definitive și irevocabilă prin Decizia nr... pronunțată de ..., a intervenit prescripția, întrucât solicitarea dvs pentru executare a fost făcută peste termenul de 3 ani. „
Există o soluție viabilă ?
Vă mulțumesc
Răspuns la discuția Moștenire
Mulțumesc
Discuție Moștenire
Dacă nu există moștenitori legali din cele patru clase, dacă nu există legate, ce descendenți pot veni la dezbatere ?
Mulțumesc
Discuție Legea 165/2013
Bună ziua!
Nu știu dacă interpretez corect sau nu, următoarele ce mi se par a veni în contradicție :
*) Notă importantă:
Pentru aplicarea prezentei legi, a se vedea prevederile art 4.
Art.4 : Dispozițiile prezentei legi se aplică cererilor formulate și depuse, în termen legal, la entitățile învestite de lege, nesoluționate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, cauzelor în materia restituirii imobilelor preluate abuziv, aflate pe rolul instanțelor, precum și cauzelor aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului suspendate în temeiul Hotărârii-pilot din 12 octombrie 2010, la data intrării în vigoare a prezentei legi
Dispozițiile Art 4 din Leg 165/2013 , nu vin oare în contradicție cu Aplicarea în timp a legii civile, respectiv prevederile Art.6 Cod Civil ?
Vă mulțumesc
Bună ziua
Am înțeles că toate pronunțările finale ale instanțelor sunt hotărâri judecătorești, ele deosebindu-se datorită instanțelor care le pronunță.
Solicit două lămuriri :
1. care este temeiul legal care obligă partea ce a căzut în pretenții, să execute hotărârea, fără ca ceastă parte să refuze în mod explicit executarea hotărârii ?
2. partea care a câștigat, are posibilitatea de a renunța la beneficiul hotărârii, văzând că executarea se amână pe o perioadă de timp destul de lungă ? Dacă DA, care este temeiul legal ?
Vă mulțumesc
Vă mulțumesc
Cu stimă
AG