Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Cred ca nu este cazul sa faceti astfel de aprecieri ,eu am cerut un raspuns bazat pe lege, daca il cunoasteti, nu pareri personale. Ceea ce am mentionat nu este produsul mintii mele ,pentru ca nu am studii de specialitate ,ci este ceea ce mi s a spus referitor la cazuri similare. Oricum va multumesc pentru timpul acordat!
Eu nu m a m referit la nepot sa aiba o contributie personala.Ati inteles gresit sau nu m am exprimat eu foarte clar .Articolul din codul civil se refera la mostenire in general , nu la mostenire provenita dintr o mostenire. eu stiu ca mostenirile sunt bunuri strict personale care nu se impart . Aici spuneti mi daca exista un articol de lege in acest sens.
Fiind vorba de o mostenire ,deci nu exista o contributie personala a persoanei decedate, fiul poate fi considerata terta persoana.Nu este acelasi lucru ca in cazul unui bun realizat de tata in cursul vietii. As dori daca se poate un articol de lege care mentioneaza cum se poate solutiona aceasta speta.
Proprietatea este la randul provenita tot din mostenire , nu este facuta de defunct,de ce are dreptul fiul ? Stiam ca mostenirile nu se impart cu terte persoane.
Buna ziua!
Am un imobil pe care l am inchiriat . De comun acord cu chiriasul am reziliat contractul ,dupa 3 ani, urmand ca chiriasul sa mai locuiasca inca 1 an fara sa mi mai plateasca chirie, doar sa achite utilitatile. In ianuarie i am trimis o notificare prin care il instiintam ca pe data de 30.04.21 sa mi predea cheile si sa achite la zi utilitatile. Anterior acestei date limita mi a solicitat o prelungire a sederii lui pana la data de 30.05.21, deoarece a intampinat probleme la noua adresa unde urma sa se mute. Am fost de acord si cu aceasta solicitare amintindu i si de achitarea utilitatilor unde are mari restante.Am primit notificari de sistarea furnizarii apei si gazului de la furnizori . In data de 29.05.21 i am solicitat accesul in curtea imobilului pentru a parca in interiorul curtii o masina . Cheia mi a fost lasata la un vecin ,nu a venit el personal. Cu aceasta ocazie mi a spus ca ca practic el s a mutat, dar mai are cateva lucruri de uz menajer, dar nu dispune de bani pentru transportul lor. Vazand ca nu are de gand sa mi elibereze imobilul si nici sa plateasca utilitatile restante, i am trimis pe email o notificare,necunoscandu i adresa noului domiciliu, in care ii comunic ca ultima data pe care i o mai acord este 08.07.21. Data pana la care trebuie sa elibereze casa si sa achite utilitatile restante. Mi a raspuns ca mi multumeste pentru intelegere.
Va rog sa mi spuneti daca pe data de 08.07.21 , fara niciun alt preaviz ,pot sa schimb yalele de la usile de acces in casa si curte, pentru a mi putea exercita dreptul de proprietar.
Buna ziua!
Avem probleme cu chiriasul de deasupra noastra care nu respecta normele de convietuire in bloc, face zgomote de nesuportat continuu atat in timpul zilei cat si noaptea, alearga prin casa , trantesc diferite obiecte ...etc.Am luat legatura cu proprietarul ,a promis ca rezolva ,dar situatia a ramas aceeasi. Chiriasului i am explicat ca nu respecta modul de convietuire la bloc si am fost amenintati ca reclama la politie ca il hartuim.
Va rog sa ne spuneti ce mijloace legale avem pentru rezolvarea acestei situatii , care risca sa scape de sub control. Pe cale amiabila am epuizat toate mijloacele. Exista vreun cadru legal , o lege, un articol de lege ,care sa ne ajute sa rezolvam aceasta situatie?
Multumesc!