avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate mirelastc

Activitate mirelastc

Răspuns la discuția infiintare SRL-D
Daca nu se solicita alocatia, conditia planului de afaceri cade?
La fel si cea cu max 5 obiecte de actvivtate?
Multumesc!
Răspuns la discuția infiintare SRL-D
Acum am inteles.
Fiul meu implineste 18 ani pe 22 dec, deci clar ca firma va fi infiintata anul viitor si implicit finantarea va fi din fondurile alocate pe 2012.
Se poate infiinta o astfel de firma chiar daca nu soliciti si alocatia?
Multumesc!
Răspuns la discuția infiintare SRL-D
Cred ca nu inteleg.
Poate infiinta SRL-D (10 lei CS, far taxe de inregistrare, 3 ani facilitati fiscale,etc.) dar nu mai poate primi subventia nerambursabila?
Unde ma pot documenta mai bine ca eu am gasit OUG dar niciun material din care sa reiasa ca programul s-a oprit.
Se poate infiinta o firma SRL-D (intreprinzator debutant) de catre o persoana care, chiar daca a implinit 18 ani (adica, inteleg eu, are capacitate deplina de exercitiu), este inca elev la liceu?
Exista vreo restrictie?
Răspuns la discuția R.O.F.
Exact asta vreau sa fac, pentru ca este clar ca din toate actiunile angajatorului nu reiese decat ca singurul lor scop este sa-si consolideze pozitia de superioritate si atot-puternicie (chiar daca pentru asta trebuie sa ignore prevederi legale). De pozitie de egaliatate nu poate fi vorba si atitudinea fata de problemele noastre este de nesocotire si ignorare.
Si pentru ca am inceput sa-i deranjez si din punct de vedere profesional si al conduitei in relatiile de munca nu ma pot ataca, au inceput sa recurga la metode mai putin morale si legale cum ar fi constrangerea sefei mele sa se alieze cu ei impotriva mea astfel incat sa ma poata elimina in acest fel.
Mie mi se pare ca amesteca lucrurile si merita sa fie sanctionati din acest motiv.
Răspuns la discuția regulamentul intern
Va multumesc mult pentru raspuns.
Care credeti c-ar putea fi sansele in situatia in care as introduce o actiune pentru rea-credinta? Cunoasteti rezultatul unor astfel de spete?
Credeti ca trebuie sa contest totusi acest RI la angajator si sa fac si o sesizare la ITM anterior introducerii acestei actiuni?
As vrea sa stiu care sunt procedurile preliminare pe care ar trebui sa le indeplinesc in timp util in asa fel incat actiunea sa nu-mi fie respinsa.
Multumesc mult!
Revin cu noutati si anume:
la contestatie n-am primit nicio rezolutie, cum era si de asteptat.
Pe 22 nov fac o noua cerere, pe acelasi articol, la care am primit raspuns pe 30 nov, in care mi se spune ca in RI scrie ca solicitarea trebuie facuta cu 30 de zile inainte (informarea RI a fost facuta in 16 nov) si ca postul meu este normat la 8 ore asa ca reducerea la 4 ore ar impieta desfasurarea normala a activitatii.
Vin cu precizarea ca la noi nu exista o normare a timpului de lucru facuta de catre angajator (deci nu vad baza legala a motivarii) si pentru aceeasi cerere am primit refuzuri diferite (la data primei cereri nu exista acest RI).
In aceasta situatie se numeste ca mi s-a incalcat un drept din CCM?
Si completez - cu rea-credinta?
Răspuns la discuția R.O.F.
:) iar ne intalnim si vin si aici cu intrebarea:
angajatorul neaga modificarea organigramei (care e clar ca s-a modificat, nu?), mai mult, o face cu incalcarea Art.5, alin.(1), lit.b) din Legea 467 privind stabilirea cadrului general de consultare a angajatilor, este o dovada buna pentru a demonstra reaua-credinta?
Va multumesc!
Răspuns la discuția regulamentul intern
Pe langa acestea, eu mai am o teorie:
simplul fapt ca eu nu respect un articol din C.muncii pentru ca nu sunt prevazute sanctiuni denota tocmai lipsa bunei-credinte.
Ori la baza relatiei dintre angajat si angajator trebuie sa stea buna-credinta. Eu asta am citit printre legi. Nu sunteti de aceeasi parere cu mine?
Adica, pe langa inscrisuri directe si indirecte, litigii cu un alt angajat, asta n-ar proba tot rea-credinta?
Ajutat-ma sa ma lamuresc asupra acestei teorii si va multumesc mult pentru toate raspunsurile.
Răspuns la discuția R.O.F.
Eu stiu foarte bine ce ati spus doar ca angajatorul pretinde ca ROF-ul nu a fost modificat, in situatia in care eu stiu sigur ca au fost desfiintate doua posturi din departamentul meu, unul dintre ele fiind si cauza concedierii unei angajate pe motive care nu tin de persoana salariatului.
Se numeste aceasta actiune ca organigrama si implicit ROF-ul au suferit modificari?
Va multumesc!