avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_006

Activitate mihai_006

Multumesc de raspuns. Totusi, in ROI nu se pot inscrie firmele neplatitoare de TVA, nu am gasit in ce baza legala poti sa te declari platitor DOAR de TVA intracomunitar.
O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?
Este posibila sau necesara inscrierea in ROI (fara a se declara platitoare TVA)? Exista vreun plafon de exceptare, similar celui de 10.000 euro de la achizitii intracomunitare?

Din informatiile de pina acum inteleg ca se pot face doar daca firma se declara platitoare TVA si se inscrie in ROI, ceea ce presupune insa renuntarea la scutirea de TVA. Exista alta solutie?

Multumesc!
Buna seara,

Va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema. Maine am un proces si trebuie sa depun niste inscrisuri. Din pacate, nu pot ramane la sedinta de judecata, fiind nevoit sa ajung la serviciu. IMi puteti spune daca pot depune inscrisurile la inceputul sedintei, la grefierul de sedinta?

Multumesc mult!
Mihai
Buna ziua,

Credeti ca este legala publicitatea on-line (ex. bannere pe un site) a diferitelor case de pariuri on-line, acestea nefiind persoane juridice romane?

Spre exemplu Steaua Bucuresti promoveaza in competitii o astfel de agentie : www.sportingbet.com.

Intreb aceste lucruri pentru ca am gasit o prevedere care interzice, la prima vedere, acest gen de publicitate. Este vorba despre OUG nr. 77/2009.

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Asociatii unui srl au imprumutat firma cu o suma de bani. In acest moment, asociatii vor sa majoreze capitalul social cu aceasta creanta, conform art. 210, 221 din Legea 31/1990.

Intrebarile ar fi: care este procedura pentru realizarea spetei expuse?

Este suficienta hotararea AGA?

Multumesc!