avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... depunere inscrisuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

depunere inscrisuri

Buna seara,

Va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema. Maine am un proces si trebuie sa depun niste inscrisuri. Din pacate, nu pot ramane la sedinta de judecata, fiind nevoit sa ajung la serviciu. IMi puteti spune daca pot depune inscrisurile la inceputul sedintei, la grefierul de sedinta?

Multumesc mult!
Mihai
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 23:42, 16 Mai 2010
Inscrisurile trebuiesc depuse prin serviciul registratura, tocmai pentru a avea o dovada a depunerii acestora , respectiv o viza pe nota de sedinta privind inscrisurile pe care intelegeti sa le depuneti.Astfel, primirea de inscrisuri in ziua procesului nu este acceptata decat de unele instante, de exemplu la Judecatoria Ploiesti nu, la Tribunalul Prahova da., de aici trageti si dvs. concluzia.
Daca le veti depune maine pur si simplu in dosar si veti pleca, riscati fie sa fie facute disparute de adversar, pentru ca nu sunt vizate si inregistrate, fie sa nu fie luate in considerare de catre instanta pentru acelasi motiv.
De obicei, grefierul de sedinta nu primeste acte la dosar fara vreo viza de la registratura.. Puteti incerca sa depuneti la registratura, insa, iarasi, de obicei nu se mai primesc acte in ziua sedintei. Puteti insa depune pe fax, aceasta fiind singura situatie cand acte sosite la registratura in ziua sedintei se depun cu viza la dosar.
Solutia cea mai simpla este sa steptati sa inceapa sedinta, sa solicitati respectuos judecatorului sa va ia dosarul cu prioritate motivat de faptul ca trebuie sa ajungeti la serviciu, dat fiind ca oricum doar depuneti niste acte.
nu, nu puteti depune inscrisurile la grefier inainte de sedinta fara a va asuma anumite riscuri. verificati mesaj privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere info arakys arakys Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare, daca se poate. In cazul deschiderei unui proces, stiu ca actele de la dosar se depun in doua exemplare de fiecare. ... (vezi toată discuția)
Dosar in arhiva calin_andrei calin_andrei Mai gasesc un dosar la arhiva cu 1 zi inainte de termen sa depun niste inscrisuri la dosar? Sau le depun direct in sedinta de judecata? Si daca le depun in ... (vezi toată discuția)
Depunere acte la dosar lilicrin lilicrin La dosarul pentru casa nu a depus avocatul chemarea in judecata sau cum se numeste. Partea adversa nu a depus nimic. Daca as putea adauga niste documente pe ... (vezi toată discuția)