avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura compensare creante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura compensare creante

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Asociatii unui srl au imprumutat firma cu o suma de bani. In acest moment, asociatii vor sa majoreze capitalul social cu aceasta creanta, conform art. 210, 221 din Legea 31/1990.

Intrebarile ar fi: care este procedura pentru realizarea spetei expuse?

Este suficienta hotararea AGA?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 17:04, 8 Iunie 2009
Imprumuturile de la asociati sunt inregistrati in contabilitate intr-un cont special cu aceasta destinatie.
In baza hotararii AGA, economistul societatii urmeaza sa faca transferul din acest cont in contul de capital social. Ar fi bine ca in cuprinsul hotararii AGA sa se mentioneze ca majorarea capitalului social se va face cu acei bani imprumutati si ca urmare a, acestie majorari, societatea nu mai are nici o datorie fata de acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl norarof norarof Buna ziua, ma intereseaza daca legislatia permite majorarea capitalului social al unei SRL prin compensare de credite de la terti, si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)