avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate marinar

Activitate marinar

Buna dimineața.

Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Am un SRL, prestări servicii in construcții. Urmează sa închei in contract de prestări cu un alt SRL, DAR....prestarea de servicii urmează sa se desfășoare in Germania.

Cum fac legal acest lucru, cum duc muncitorii acolo? In afara faptului ca voi plăti diurna muncitorilor, ce alte implicații mai sunt?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Prestare de servicii in Germania
Rog un admin sa stearga acest subiect, il voi rescrie la "dreptul muncii", poate am mai mult succes.

Multumesc
Buna dimineața.

Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Am un SRL, prestări servicii in construcții. Urmează sa închei in contract de prestări cu un alt SRL, DAR....prestarea de servicii urmează sa se desfășoare in Germania.

Cum fac legal acest lucru, cum duc muncitorii acolo? In afara faptului ca voi plăti diurna muncitorilor, ce alte implicații mai sunt?

Mulțumesc!
Buna ziua,

ma intereseaza un cond caen potrivit pentru consultanta acoperisuri. Prin consultanta inteleg o oferta completa (masuratori, necesar, alegerea materialului potrivit pt tipul de casa dat, pante, buget, etc).

Societatea are ativ principala caen 4613, iar printre secundare 4391.

Am gasit eu 7022, dar nu cred ca e ceea ce-mi trebuie, si 7112- dar nu stiu daca nu presupune studii tehnice.

Ideea care este: fac o oferta, ajut omul, dar multi iau acea oferta si mai merg la concurenta....nu asta e problema....dar pe munca ta concurenta ofera cu 1 leu mai putin si pierzi clientul. Asa macar stiu ca am luat bani pe timpul depus si cu asta basta, bani pe care vreau sa-i facturez.

Multumesc pentru orice ajutor.
Răspuns la discuția Succesiune
e4c5 a scris:

Nu stim cu exactitate cand a murit a doua sotie. Nu stim nici daca fii celei de-a doua defuncte au acceptat mostenirea sau daca au devenit straini de ea. Nu stim concret (mai) nimic !


Este adevarat, nu stiu exact cand a decedat a doua sotie, dar stiu sigur ca s-a intamplat dupa ce a decedat bunicul. Copiii sotiei 2 consider eu ca sunt straini de mostenire in sensul ca tata si fratele lui s-au ocupat de casa, au platit impozite, etc. Nu stiu daca batrana a avut bunuri proprii de lasat mostenire pt a se face o succesiune.....casa nu a avut, a dat-o unui copil al ei din timpul vietii.

Discuție Succesiune
Buna ziua,

bunica din partea tatalui a murit in urma cu 30 de ani. Tatal meu mai are un frate. Nu s-a facut succesiune dupa bunica nici pana in prezent. Bunicul s-a recasatorit la un moment dat. Si el a decedat in urma cu aprox. 10 ani, inaintea celei de-a 2-a sotii. Bunica si a 2-a sotie au locui in casa lui, neavand bunuri achizitionate in timpul casatoriei. Sotia bunicului a lucuit in continuare in casa lui pana cu putin timp inainte de a deceda. Tatal si fratele lui au aflat de la vecini dupa cateva luni ca batrana fusese luata de copiii ei de ceva timp si ca a decedat (era imobilizata la pat cu ani buni inainte de a deceda bunicul si avea femei platita care o ingrija).
Tatal meu si fratele lui, dupa ce au aflat si de decesul sotiei tatalui lor, au inceput sa mearga la casa parinteasca sa o ingrijasca cat de cat, sa lucreze gradina, etc. Cu copiii batranei nu au mai avut nici o legatura.

Ideea este urmatoarea: nici cei doi frati nu prea se mai inteleg si, desi si-au impartit practic casa, gradina, etc, din cand in cand au loc tot felul de sicane. Ma intereseaza care sunt pasii de urmat pentru a se face imparteala legal, adica succesiunea dupa mama lor, apoi dupa tatal lor..... ce se intampla cu partea care i-ar fi revenit celei de-a 2-a sotii a bunicului? Sunt chemati si copiii ei sau se considera ca au renuntat tacit? Ce costuri implica toate aceste demersuri?

Va multumesc!
Marina
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ideea este ca ma intereseaza sa optin avizele, actele necesare pentru a putea presta servicii in alta tara, pentru a putea factura pe firma in cauza, ininte de a contracta o lucrare, adica nu vreau sa stept sa optin un contract si abea apoi sa dau din coate pentru a vedea ce acte sunt necesare pentru prestarea serviciilor.

De ex se poate colabora cu magazine gen Bricostore....ei vand ferestre de mansarda, sa zicem, si au o lista de montatori din care clientul isi alege.....eu as vrea sa fac parte din lista aia de montatori, dar ca sa ajung sa pot colabora cu ei, trebuie mai intai sa am toate avizele din Romania.
Buna ziua,

am o firma de constructii care-si desfasoara activitatea din 2005, fara datorii la stat, fara alte probleme. As vrea sa intru pe piata internationala, in speta Germania, dar nu stiu ce acte sunt necesare pt a fi totul legal, autorizari ministerul muncii, etc.

Nu e vorba de plasare forta de munca, ci de a desfasura eu, firma X, activitate in Germani, de ex, cu angajatii mei, care au contracte individuale de munca in Ro.

Cam ce pasi sunt de urmat?

Va multumesc pentru orice sugestie.
Va multumesc!
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Este suficienta o singura convocare? Daca da, cam astia sunt pasii: stabilirea comisiei, convocarea, incheiere proces verbal in urma convocarii, decizie desfacere CIM. Corect?