avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate razvan911

Activitate razvan911

Buna ziua,


Particip la o licitatie in SEAP unde trebuie ca documentele sa le uplodez pe site la respectiva procedura.

In afara faptului ca aceste documente sunt uploadate de pe contul firmei noastre autoritatea doreste ca fiecare document sa fie semnat electronic.

In principiu stiu ce am de facut insa nu am raspunsul la o intrebare:

Cum semenz contractul de asociere electronic si eu si asociatul meu?

Fiecare semnam separat acelasi contract si uplodez doua contracte identice semnate de fiecare asociat in parte?

Din cate stiu eu daca un document este deja semnat electronic daca mai pui o semnatura pe el prima semnatura se anuleaza.

P.S:Autoritatea nu accepta sa fie aduse fizic la sediul lor decat scrisoarea de garantie bancare in original inainte de deschiderea ofertelor.
standardele ISO care se cer in Fisele de date se incadreza la capatitatea tehnico profesionala si daca eu nu am un standard si sustinatorul meu are pot sa ma calific cu standardul sustinatorului??
Multumesc pentru raspuns dar se pare ca s-a modificat din nou in 2009 OUG 34 si prevederile sunt mai clare.

Pentru a fi sustinator trebuie sa dai o declaratie si sa nu te afli in situatiile prevazute de art 180 din oug 34.
Aceasta prevedere se aplica atat pentru a sustine capacitatea economico-financiara cat si pentru a sustine capacitatea tehnico-profesionala.

Am sa postez mai jos articolele 184 si 190 la modificate zi din oug 24 / 2006 care specifica ca sustinatorul sa nu se inadreze in prevederile art 180 din oug 34.


Ceea ce vreau eu sa va intreb este daca standardele ISO care se cer in Fisele de date se incadreza la capatitatea tehnico profesionala si daca eu nu am un standard si sustinatorul meu are pot sa ma calific cu standardul sustinatorului??


Art. 186 - (1) Capacitatea economică si financiară a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea unui contract, si de o altă persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente între ofertant/candidat si persoana respectivă. (2) În cazul în care ofertantul/candidatul îsi demonstrează situaţia economică si financiară invocând si susţinerea acordată, în conformitate cu prevederile alin. (1), de către o altă persoană, atunci acesta are obligaţia de a dovedi susţinerea de care beneficiază, de regulă, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, încheiat în formă autentică, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziţia ofertantului/candidatului resursele financiare invocate. Persoana care asigură susţinerea financiară nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180. (3) Atunci când un grup de operatori economici depune oferta/candidatura comună, situaţia economică si financiară se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În cazul în care grupul beneficiază de susţinerea financiară a unei/unor terţe persoane, situaţia economică si financiară se demonstrează în condiţiile prevăzute la alin. (2).



Art. 190 - (1) Capacitatea tehnică si profesională a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea unui contract, si de o altă persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente între ofertant/candidat si persoana respectivă. (2) În cazul în care ofertantul/candidatul îsi demonstrează capacitatea tehnică si profesională invocând si susţinerea acordată, în conformitate cu prevederile alin. (1), de către o altă persoană, atunci acesta are obligaţia de a dovedi susţinerea de care beneficiază, de regulă, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, încheiat în formă autentică, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziţia candidatului/ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate. Persoana care asigură susţinerea tehnică si profesională nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180. (3) Atunci când un grup de operatori economici depune oferta/candidatura comună, capacitatea tehnică si profesională se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În cazul în care grupul beneficiază de susţinerea tehnică si profesională a unei/unor terţe persoane, capacitatea tehnică si profesională se demonstrează în condiţiile prevăzute la alin. (2).



Buna ziua,

Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator.

Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai continui.

Nu am avut angajati si in scurta perioada de functionare am cheltuit cam 10.000 de euro si nu am emis nici macar o factura (nu am avut nici un fel de venit).

Pentru anul 2004 am depus toate actele necesare (bilanturi si declaratii) la Administratia Financiara si Registrul Comertului.

La 1 iunie 2005 am depus la registrul comertului si mi-a fost aprobat dosarul de suspendare a activitatii pe o perioada de 3 ani pana la 1 iunie 2008.

Problemele mele sunt urmatoarele:

- nu am mai depus bilanturi si declaratii la Administratia Financiara si Registrul Comertului pentru 2005, 2006 , 2007 si 2008 deoarece am crezut ca in suspendare nu mai trebuie insa m-am inselat.

- pe site-ul Registrului Comertului in dreptul firmei apar urmatoarele:
- intrerupere temporara de activitate
- Bilantul anual nedepus la Registrul Comertului pe anul 2005
- bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2008
- Bilanţul anual nedepus la registrul comerţului pe anul 2006
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007
- Data ultimei inregistrari la RC 01.07.2005

- pe site-ul Ministerului de finante in dreptul firmei apar urmatoarele:
-SUSPENDARE ACTIVITATE din data 01 June 2005

-pe site-ul ANAF firma mea apare in Lista contribuabililor declaraţi inactivi conform OPANAF nr.1167/29.05.2009 IN CARE SE PARE CA 130.000 DE FIRME AU FOST DECLARATE INACTIVE.

-tot pe site-ul ANAF societatea mea nu are datorii catre buget.

Acum care sunt nelamuririle mele:

1. Ce amenzi risc sa platesc pentru ca nu am depus bilanturile si declaratiile la Administratia Financiara si Registrul Comertului daca vreau sa-mi ractivez firma pentru a o desfinta?

2. Am cum sa o desfintez daca eu nu am solicitat preschimbarea certificatului de inregistrare ? Ce amenda risc ca nu l-am preschimbat ?

3. Trebuie sa platesc impozit forfetar pentru perioada de cand a fost introdus pana acum?

4. Ce sanse am ca SRL-ul sa fie desfiintat de catre Registrul Comertului avand in vedere ca nu am depus bilantul contabil pe toti acesti ani?

5. E posibil sa fi primit amenzi pe firma de care eu nu stiu de la Administratia Financiara si Registrul Comertului ?

6. Am primit o recomandata pe firma pe care nu am fost sa o ridic. Care din autoritatile statului trimit genul acesta de recomandari si ce ar putea sa fie in cazul firmei mele?

7. De ce atat pe site-urile de web atat la Administratia Financiara cat si la Registrul Comertului inca apare firma ca IN SUSPENDARE cu toate ca suspendarea a exprirat ?

Stiu ca am fost cam lung in exprimare insa sunt destul de stresat si vreau foarte mult sa scap de firma aceasta.

Astept raspunsurile si sugestiile Dumneavoastra.

Multumesc
Răspuns la discuția Cum fac contestatie ?
nu e prima data cand fac contestatie

am mai facut de 2 ori si chiar am castigat o data insa asta a fost acum 2 ani

am cam uitat procedurile si fisierele vechi nu le mai gasesc
Buna ziua,

Am primit notificarea scrisa prin care sunt informat ca am fost descalificat deoarece oferta mea este neconforma si ca am 5 zile sa fac contestatie daca doresc.

Doresc sa fac contestatie la CNSC si as dori sa pun cteva intrebari:

1. Contestatia o fac catre CNSC dar mai intai trebuie sa ma duc sa o inregistrez si la AUTORITATEA CONTRACTANTA?

2. Unde gasesc un model de contestatie ?

3. SUnt pasibil de plata unei amenzi sau taxe daca contestatia primeste aviz negativ? AM inteles ca abia in justiie sa plateste taxa timbru de 2% din val buget dar nu stiu sigur

Astept raspunsurile DVS

Multumesc
Buna ziua,

Particip la o licitatie unde mai am alt 2 competotori, oferta mea e pe locul 2 ca pret insa am primit cateva clarificari din partea autoritatii contractante.

In principal sunt niste procente pe care eu le-am declarat in anexa formularului de oferta care nu se pupa cu procentele din contractul pus la dispozitie de autoritate

mentionez ca contractul a fost asumat de noi prin semnarea acestuia si a unei delcaratii prin care spunem ca nu avem obiectii

deasemenea in clarificare se mai cer ceva lamuriri legate de oferta tehnica si o intrebare CIUDATA ZIC EU LA ULTIMUL PUNCT:

"VA RUGAM SA NE COMUNICATI DACA VA SUSTINETI IN CONTINUARE CELE OFERTATE? "

acum eu cum sa raspund la aceasta intrebare?

ma gandesc sa nu fie o capcana prin care autoritatea sa-mi spuna ca imi modific oferta daca modific respectivele procente si sunt descalificat

sau daca aprob ca imi sustin oferta sa considere ca modificarile care le fac prin aceasta clarificare nu sunt valabile

ce ma sfatuiti?

Multumesc in avans

P.S: eu ma gandeam sa raspund ca "imi suntin in continuare cele ofertate si la ce am ofertat se adauga clarificarile / lamuririle aduse de mine prin rapsunsul la solicitarile de clarificare formulate de autoritatea contractanta"
Pun aceasta intrebare aici pe forum deoarece nu am gasit nici in OUG 34 SAU in Legea 925 raspunsul la aceasta intrebare: Care este diferenta intre sustinator si subcontratant si ce documente trebuie sa prezinte fiecare?
La o licitatie am posibilitatea de a participa insa sociatatea mea nu are o anumite acreditare ISCIR.

In documentatie este precizat ca daca nu am acel certificat pot sa am sustinere din partea unui alt operator economic care are acel certificat.

1.Ce presupune aceasta sustinere? Doar un acord de sustinere semnat de cei ce au autorizatia ISCIR si copie dupa autorizatie? sau trebuie sa prezinte toate documentele care sa rezulte ca nu se incadreaza in prevederile art 180 si 181?

2. Sustinatorul trebuie sa prezinte toate certificatele constattoare precum si celelalte documente si declaratii

3. Care este difereta intre un sustinator si un subcontractant?

4. Ce acte trebuie sa prezinte subcontractantul pentru a putea sa-l folosesc la licitatie pentru acea autorizatie ISCIR?

Multumesc
Multumesc mult de raspuns.

Am inteles ideea cu oferta neserioasa insa cum as putea eu sa contest ca bugetul lor e insuficient.

E vreun articol in legislatie care sa spuna ca daca am depasit bugetul oferta mea este descalificata?