avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate eva1212

Activitate eva1212

Discuție Poprire salar
Buna ziua,
Anul trecut societatea noastra a semnat un act de garantie pentru un angajat la Casa de Ajutor Reciproc al Pensionarilor.
Ulterior, am primit o instiintare ca nu s-a platit creditul si sa infiintam poprirea pe salarul respectivului.
In luna ianuarie salariatul a plecat de la noi. Am crezut ca dupa ce pleaca nu mai am nici o obligatie fata de CARP.
Azi, am aflat ca societatea trebuie sa returneze creditul doarece asa este specificat in actul de garantie.
In actul de garantie scrie in felul urmator: In caz de nerambursare a imprumutului la termen din partea numitului, consimt ca prezentul act de garantie sa cosntituie titlu executoriu pentru nerambursarea imprumutului, dimpreuna cu dobanzile sicheltuieliel de urmarire, prin prorpirea salariului sau al pensiei mele, ori prin sechestrarea bunurilor mele mobile sau imobile fara a fi necesar vreun act jurisdictional. Prezentul act se complecteaza cu prevederile art. 1652 - 1684 din Codul Civil privind Fidejusiunea ( cautiunea).
Ce pot sa fac?


Răspuns la discuția Praprire salar
Scrie in felul urmator: In caz de nerambursare a imprumutului la termen din partea numitului, consimt ca prezentul act de garantie sa cosntituie titlu executoriu pentru nerambursarea imprumutului, dimpreuna cu dobanzile sicheltuieliel de urmarire, prin prorpirea salariului sau al pensiei mele, ori prin sechestrarea bunurilor mele mobile sau imobile fara a fi necesar vreun act jurisdictional. Prezentul act se complecteaza cu prevederile art. 1652 - 1684 din Codul Civil privind Fidejusiunea ( cautiunea).
Discuție Praprire salar
Firma a semnat un act de garantie pentru un angajat. Nu s-a platit crditul si am recurs la proprirea unei parti din salar. Angajatul si-a dat demisia si a plecat sa lucreze altundeva. Acuma am fost sunata ca terbuie sa plateasca irma pe mai departe retinerea sau ma v-or xecuta silit, deoarece asa este prevazut in actul de garanite. Ce pot sa fac?
Răspuns la discuția Locul prestarii serviciilor
Buna. Am o spalatorie auto si sunt platitor de TVA. Trebuie sa fac o factura catre o societate din Ungaria ( este platitor de TVA). Locul prestatiei este in Romania. Cum fac factura?