avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Praprire salar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Praprire salar

Firma a semnat un act de garantie pentru un angajat. Nu s-a platit crditul si am recurs la proprirea unei parti din salar. Angajatul si-a dat demisia si a plecat sa lucreze altundeva. Acuma am fost sunata ca terbuie sa plateasca irma pe mai departe retinerea sau ma v-or xecuta silit, deoarece asa este prevazut in actul de garanite. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: eva1212 , utilizator 14:26, 29 Martie 2011
Verificati la Adm financiara daca persoana s-a angajat in alta parte si trimiteti poprirea la noul loc de munca.Daca nu lucreaza sunteti buni de plata.Sunteti giranti asa ca veti plati dupa care va veti putea indrepta iompotriva debitorului cu o actiune in regres.Urmariti si ce alte venituri ar avea.
Buna ziua !
In masura in care nu mai este salariatul dvs. nu mai puteti da curs (pt ca este imposibil) executarii silite prin proprirea veniturilor salariale ale salariatului respectiv. Ce scrie (exact) in acea "garantie" semnata de firma ?
Scrie in felul urmator: In caz de nerambursare a imprumutului la termen din partea numitului, consimt ca prezentul act de garantie sa cosntituie titlu executoriu pentru nerambursarea imprumutului, dimpreuna cu dobanzile sicheltuieliel de urmarire, prin prorpirea salariului sau al pensiei mele, ori prin sechestrarea bunurilor mele mobile sau imobile fara a fi necesar vreun act jurisdictional. Prezentul act se complecteaza cu prevederile art. 1652 - 1684 din Codul Civil privind Fidejusiunea ( cautiunea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar eva1212 eva1212 Buna ziua, Anul trecut societatea noastra a semnat un act de garantie pentru un angajat la Casa de Ajutor Reciproc al Pensionarilor. Ulterior, am primit o ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Raspundere fidejusori dupa faliment radustefan2010 radustefan2010 Buna ziua, Situatia noastra (eu si sotul) este urmatoarea: asociati intr-un SRL, sotul fiind si administrator. In 2008 am contractat, pe firma, un credit ... (vezi toată discuția)