avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate allyynnutza

Activitate allyynnutza

Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Bună ziua. Doresc să acționez în instanță un proprietar ce nu și-a mai achitat obligațiile către Asociația de Proprietari încă din 2012 și până în prezent.
Potrivit art. art. 50 din Legea 230/2007 asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
Nelămurirea mea constă în următorul fapt: trebuie să număr înapoi cele 90 de zile de la ultima data scadentă pentru a vedea pe ce perioadă trebuie să cer instanței obligarea acestuia la plata debitului sau pot cere obligarea la plata debitului pe care îl are în momentul de față?
Sper că am fost explicită. Mulțumesc.
Va rog sa-mi explicati cum se inregistreaza si calculeaza concediul medical in urmatoarea situatie: un angajat a lucrat cu contract pe 8 ore din anul 2012 si pana la 01.03.2014. La data de 01.03.2014, contractul s-a modificat la 4 ore, iar la data de 20.03.2014 i s-a mai incheiat inca un contract de munca tot pe 4 ore. La data de 31.03.2014 acesta se interneaza in spital si primesc un concediu medical. Cum il inregistrez? Pe ambele societati? Cum se calculeaza la salariu? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Discuție Taxa auto
Buna ziua. Ma gandesc sa imi cumpar o masina cam din 2004-2005 deja inmatriculata in Romania si as vrea sa stiu exact ce taxe se platesc, pentru ca acum nu mai inteleg nimic cu taxele astea. Ma poate lamuri cineva cu privire la acest aspect? Multumesc.
si in cazul in care nu vom rezolva nimic cu aceasta conciliere, solutia este sa dau societatea de asigurari in judecata si sa-l chem si pe cel vinovat saraspunda solidar alaturi de societate, nu? Care este instanta competenta sa solutioneze aceasta cerere in prima instanta?
Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma constatare amiabila, iar cel vinovat imi pune in brate asigurarea lui, facuta la o societate de asigurari nu prea ok. In cazul in care respectivul asigurator va constata ca nu trebuie sa ma despagubeasca sau o va face doar partial, care ar fi pasii urmatori pentru a-i actiona in instanta si in cat timp pot face acest lucru?
Răspuns la discuția Infiintare PFA
si daca lucrez cu contract de munca in alta parte, mai trebuie sa platesc aceste contributii?
Discuție Infiintare PFA
Buna ziua. Vreau sa imi deschid un PFA si as vrea sa stiu daca sunt obligata sa imi fac si contract de munca, avand in vedere ca PFA-ul va fi pe numele meu. Multumesc.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Buna. Stie cineva ceva de lista privind candidatii ale caror dosare au fost aprobate pentru Baroul Constanta? Pe site nu este nimic afisat, la telefon nu se raspunde, iar la mail-uri...nici atat...
In cazul in care am cerut deja judecare in lipsa, mai pot trimite un mandatar sa ma reprezinte? Si care ar fi drepturile mandatarului, ce presupune mergerea lui in instanta in locul meu?