avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reprezentare instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

reprezentare instanta

In cazul in care am cerut deja judecare in lipsa, mai pot trimite un mandatar sa ma reprezinte? Si care ar fi drepturile mandatarului, ce presupune mergerea lui in instanta in locul meu?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:55, 14 Septembrie 2012
Chiar daca ati cerut judecarea in lipsa acest fapt nu va impiedica sa va prezentati in instanta personal sau prin mandatar cu procura sau imputernicire avocatiala.

Acesta din urma va avea drepturile pe care dvs i le conferiti prin mandatul acordat in cauza.

Mandatarul neavocat nu va putea insa formula concluzii orale in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)