avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate C.Stef

Activitate C.Stef

Răspuns la discuția plata cesiune de creanta
Ceva nu este in ordine, cesionarul este titular al dreptului de cesiune, el devine creditor.
Răspuns la discuția rambursare partiala a creditului
Plata anticipata se poate face conform contractului de credit. In acesata relatie contractuala exista doar 2 parti, creditor si debitor. De obicei se practica 2 metode :
Se achita o parte din creditul restant si se face o reesalonare a ratelor :
- pentru aceeasi perioada, urmand a se modifica cuantumul ratelor
- pentru o perioada mai scurta, mentinad ratele actuale.
Va sfatuiesc sa depuneti o cerere in acest sens, rapunsul bancii urmand a va indruma sau
nu ( in caz de inconvenienta contactati ANPC -ul, pt a evita calea justitiei )
Normal ar fi ca in urma platii partiale, cuantumul dobanzii se se micsoreze, ea aplicandu-se doar la valoarea creditului nerambursat.
Existenta unei clauze contractuale, de genul :
,, Imprumutatul are dreptul de a rambursa anticipat , partial sau total, creditul primit. In acest scop, imprumutatul va informa banca, cel putin cu sapte zile calendaristice in avans, de intentia sa printr-o scrisoare adresata bancii..."
mai este aplicabila in cazul in care banca creditoare raspunde la adresa bancii refinantatoare:
,, Suntem de acord cu rambursarea anticipata a creditului prin creditul luat de la .....si virarea sumei in contul...''
Dupa parerea mea, debitorul nu are nici un drept de dispozitie asupra sumei transferate in contul comunicat de catre banca creditoare, deci implicit nu poate sa ceara rambursarea, intentia de rambursare rezulta clar si neechivoc din semnarea contractului de refinantare.
Rog comentarii sustinute doar pe baza legislatiei, eventual sustinuta de jurisprudenta.
Multumesc mult !
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
=D> clar, scurt si la obiect, ca intotdeauna. Welcome !
Pe de alta parte varianta a, iti spune clar despre ce este vorba :
(luarea unui bun mobil din posesia altuia) = furt + prin ameninţarea cu o armă = talharie.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Bun gasit si felicitari tuturor celor ce au stat luni intregi langa cursuri, uitand de prieteni, distractie si altele, doar sa obtina niste rezultete satisfacatoare pentru sinele fiecaruia. La unii, acest rezultat a fost de minim 70, altii sunt multumiti si cu mai putin. Adevarul este ca aceste grile au fost poate cele mai grele din ultimii ani.

Ceea ce ma deranjeaza pe mine, este faptul ca luni intregi am incercat sa ne ajutam reciproc, fara a se isca probleme intre noi. Unii au vazut lucrurile intr-un fel, altii in altul, dar le-am discutat fara a supara pe cineva. Ei bine, acum e altfel, se improsca cu noroi in stanga si-n dreapta. Eu as zice ca nu e demn asa ceva de noi !

Astept si eu vesti de la adrin si DAM !!!

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
ela_fecilia a scris:

Buna seara.

Scriu pentru prima data pe forum, desi va urmaresc de la inceputul anului.Examenul va fi grila:yes:.pentru promovarea exemenului de tip grila: 1.inveti toata materia cu punct si virgula sau 2. trebuie sa ai o logica bine dezvoltata+citit sau 3. noroc chior:D
Sunt interesata de sinteze.Daca ma poate ajuta cineva...adresa mea este ela_fecilia@yahoo.com.

Multumesc!Spor la invatat!

P.S. Am incercat sa rezolv grilele de la INM.Sunt demential de grele, in special la penal si pr.penala.

Pe ce baza faci afirmatia sigura a examenului test-grila?
Stii ceva ce noi inca nu ?
Grilele de la INM au fost intr-adevar groaznice.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
Va doresc multa bafta pe maine !!!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010

6. Forţa majoră constituie o cauză de: a) suspendare a cursului prescripţiei extinctive în cazul acţiunii în grăniţuire; b) suspendare a cursului prescripţiei extinctive în cazul acţiunii confesorii întemeiate pe dreptul de servitute; c) împlinire a prescripţiei extinctive.
7. Nulitatea absolută: a) nu poate fi invocată de partea căreia îi este imputabil motivul de nulitate; b) operează de drept în cazul împrumutului fără dobândă şi al contractului de întreţinere dacă este invocată de creditorul obligaţiei de întreţinere; c) intervine, între altele, în cazul nerespectării principiului specialităţii capacităţii de folosinţă a persoanei juridice.
8. Este imprescriptibilă extinctiv acţiunea: a) în constatarea dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiunea de 10 până la 20 ani exercitată împotriva adevăratului proprietar care a locuit în raza teritorială a instanţei unde se află situat imobilul; b) redhibitorie; c) de ieşire din indiviziunea succesorală.


6.c
7.bc
8.c
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
dorians

Buna intrebare, iti spun sincer ca la prima lecturare legata de cazurile obligatorii de participare a procurorului la judecata, am dedus 2 conditii cumulative :
- existenta rechizitoriului
- una din celelalte cazuri ( inculpat minor, aflat in stare de detinere, pedapsa de minim...samd ) Da-ti seama ce mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca dau raspunsuri aiurea la grile.
Revenind la subiect, nu mai stiu alte cazuri ( in afara de 278-1) sunt si eu curios eventual daca vreun coleg ne poate ajuta.
In legatura cu comunicarea citatiei, am intalnit si grile unde spunea autorul ca da, se va amana obligatoriu judecata daca nu sunt respectate cele 5 zile. Sincer, daca mi-ar pica o astfel de grila pe la vreun examen, n-as miza insa pe obligativitatea amanarii. Faptul ca o solicita inculpatul iar, eventual instanta o acorda, nu inseamna ca opereaza din oficiu.
In schimb, amanarea pt. lipsa de aparare se poate acorda si din oficiu. Am putea defalca speta, dar ceea ce ne intereseaza pe noi este opinia comisiei de validare a raspunsurilor. Trebuie s-o vedem si noi, cum o vad ei.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
m13d a scris:

Hai ca incep sa cred ca nici violul nu il mai stiu sau sunteti voi prea gentili deci mai concret: Ion si Marin vin de la crasma din sat, si pe drum o intalmesc pe Maria li se pare frumoasa si o iau cu forta acasa la Ion , la locul faptei Ion o dezbraca si Marin intretine raporturi sexuale cu ea, dupa ce termina Marin, Ion o tine si Marin o violeaza, atunci vreti sa spuneti voi ca sunt doua infractiuni de viol, si numai in situatia in care si Ion si Marin ar intretine relatii sexuale concomitent unul oral celalalt vaginal, se retine forma de coautorat...??? In primul caz fiind vorba de doua infractiuni de viol ?? Adica atunci cand legiuitorul a statuat in infractiunea de viol, forma agravanta a savarsiri de catre doua sau mai multe persoane impreuna s-a gandit la Ion si Marin in acelasi timp peste biata Maria si in acelasi fel, dati-mi voie sa ma indoiesc, de aici Stef si diferenta, raportul sexual in Codul vechi era conceput ca singura modalitate de viol adica acel contact sexual vaginal, insa Legiuitorul zilelor noastre prin formula act sexual a vrut sa cuprinda toate cele trei forme posibile vaginal, oral si anal.
Scuzati lipsa de perdea dar daca un viitor magistrat nu expune lucrurile asa este un pic cam dificil sa se inteleaga ceva din infractiunea de viol.
Stiu de cazuri de viol si cu 7 coautori adica succesiv, si nu concomitent " vai de capul meu" si se considera o singura infractiune de viol si nu 7. Acum plec de la servici dar cand ajung acasa o caut si am sa va pun link-ul..

Ti- am spus eu ca si actul sexual il vedem diferit. Legiuitorul include intre acte sexuale si simplele penetratii asupra sexului, de natura sa provoace placere.