avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate alinamariabrasoveanu

Activitate alinamariabrasoveanu

Răspuns la discuția Mostenire
Buna ziua! Am solutionat succesiunea dupa tatal meu, cat si a bunicii la notariat. Din toata hartogaraia in urma succesiunii facute dupa tata ( ca bunica nu ne-a lasta nimic), a reiesit ca noi cei 3 mostenitori avem dreptul la 3/16 din casa, teren aferent casei, 2 anexe care au fost daramate, unde ulterior varul si-a construit vila in locul respectiv ( mentionez ca nu are autorizatie de deramare, sau de constructie) si 538 m2 teren curte( gradina sa-i spunem). ptr toate astea eu si fratii mei am considerat ca cel mai bine ar fi sa ne despagubeasca cu 36.000 ron( adica 12.000/fiecare), logic nu putem bea cafeaua impreuna dupa atatia ani. Varul trebuie sa ne despagubeasca, doar ca ii se pare prea mult. A solicitat ,,zice el,, ca sa vine expertul la fata locului, cat si un avocat sa ceara pararea. Ceea ce mi se pare cam dubios, are dreptul sa faca asta? oricum daca nu ne cheama sa fim de fata nu pot lua in calcul ceea ce ne spune. Considerati ca este o suma mare ceruta pepartea noastra de bunuri? Din pct meu de vedere consider ca trebuia sa cer mai mult dat fiind faptul ca el a construit pe bunul lasat de tatal meu, totusi 2 camere/anexe cum vrea sa le cheme. Multumesc!
Discuție Mostenire
Buna seara! Bunicul a decedat, tatal meu a decedat si el (mentionez ca era despartit de mama mea atunci cand s-a intamplat), la 6 luni dupa a murit si bunica. Intrebarea mea este cum este posibil ca unchiul meu sa vanda terenuri peste terenuri, casa bunicilor sa o locuiasca, fara sa fim chemati la masa sucesoriala, fara sa discute cu noi. Mentionez ca tata are 3 copiii, iar unchiul are 2. Cert este ca noi, cei 3 copiii nu am avut nici un drept la nimic si oare de ce? Unde ma pot adresa? De ce documente am nevoie? Ma gandesc ca nu as avea de unde face rost de ele, sau mai bine zis de unde as putea incepe sa vad despre ce este vorba, ca prea isi bate joc de noi.
Multumesc!
Buna seara, va rog sa ma ajutați in următoarea probleme. Pentru masina mea veche am facut o împuternicire procura notar sa o radieze si sa o scoată din evidentele fiscale in numele meu de la stat. Fapt ptr care acest lucru nu s-a întâmplat respectivul m-a tot fus cu vorba, văzând ca nu reușesc sa o scot la capăt cu el, mașina fiind la el toată perioada aceasta, dupa un an de zile ca sa nu mai plătesc ptr ea am acceptat sa facem contract de vânzare cu el, bineînțeles ca el nu mi-a înscris-o, circula tot pe asigurarea mea si tot asa. El l-a rândul lui a dat-o unei alte persoane fara contract între ei nimic, respectivul dând-o la o alta persoana de la mine din comuna, asa am aflat ca mașina este tot pe numele meu de circula tot cu asigurare pe numele meu, itp-il facut tot pe numele meu. Am mers la poliție am dat declarație la care am Atașat o copie si dupa procura, cat si o copie dupa contract, unde am solicitat ridicarea talonului ptr aceasta mașina. Asa zisul prieten al meu mi-a zis ca chiar dacă vom ajunge in instanța nu as avea câștig de cauza datorită faptului ca a fost procura făcută la notar sa o scot fin circulație si ca dupa am vândut-o si ca practic eu am de suferit.Va rog sa ma ajutați cu un răspuns! Mulțumesc!
Buna, seara, va rog sa ma ajutați cu un răspuns. In 2015 am facut o procura cu un domn sa ma reprezinte in vederea radierii mașinii si sa o scoată din evidentă in numele meu, fapt ptr care lucrul acesta nu s-a întâmplat timp de 1an de zile m-a dus cu vorba. Văzând ca nu era interesat sa ma ajute ca sa nu mai plătesc taxe am încheiat contrat de vânzare cumpărare am zis ca măcar sa nu msi plătesc ptr ea. A scris pe talon cum ca a fost înstrăinată. El l-a rândul lui a dat-o la o alta persoana, cealaltă persoana la o alta. Zilele acestea am fost oprită de către ultima perfoana si mi-aa comunicat ca circula cu masina mea si ca asigurarea e tot pe numele meu, itp facut tot pe numele meu. Am mers la poliție si am declarat acest lucru, am atasat copie dupa procura si copie contract si in declarație am solicitat retragerea talonului in trafic a mașinii respective si faptul cum ca am fost dusa cu vorba ca se va ocupa de radiere si nu a facut-o ptr asta am încheiat contractul de vânzare. Cel cu care am încheiat contractul imi rade in nas zicându-mi ca sunt doua acte diferite, ba ca am vrut sa o scot din circulație, dupa care am vandut-o si chiar dacă ajung in instanța nu am câștig de cauza. I-am explicat ca am acceptat contractul de vânzare in ultima instanța datorită faptului ca ma ducea cu vorba si el nimic nu făcea ca sa ma ajute cu mașina. Cum pot proceda? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Infiltrare apa
nu sunt de acord sa repar eu la altu, asa cum eu am stiut sa-mi fac, cand am fost sesizata de cel de jos, asa poate sa faca si el, eu nu-i cer sa-si faca la exterior, sa-si faca in interior, mie una de la el vine apa si chiar din interior, daca el nu-si repara, nu-si strange apa ptr ca zace nesimtirea, asta nu inseamna ca acelasi lucru trebuie sa suport si eu; consider ca fiecare proprietar trebuie sa-si intretina locuinta, e usor de spus sa ma mut de aici, nu mai eu stiu cat am indurat ca sa pot avea un acoperis deasupra capului si plus de asta de ceea ce va mentionez eu, daca I-ar duce un pic mintea s-ar putea face fara probleme, dar avand in vedere ca nu vor si modul de exprimare lasa de datorit,( unde nu-I cap vai de picioare), daca nu se poate cu vorba buna atunci vom face in alt mod. Nu cred ca chiriasul trebuie sa se i-a in gura cu mine, sa ma i-a la misto ca ce poti sa-i faci prietenului meu ( fiind proprietarul), nu ai ce-i face, ca ce in caz de ceva el are ferestre........
Mai oameni buni nu e chiar asa, o solutie trebuie sa existe, chiar asa in Romania asta nu se poate rezolva nimic, ne ducem de rapa ptr unii ca astia care nu au ce-i 7 ani de acasa, nu se poate......mi-e asa o greata de atat nesimtire......
Răspuns la discuția Infiltrare apa
Cand ploua apa se prelinge pe la ferestrele lor care sunt foarte vechi din lemn. Le uda peretii dupa care ajunge si la mine si se face intr-un mare fel. Problema e ca nici nu vor sa repare.....gura ii I-a pe dinainte.....cum ar fi sa repar si la vecinul, nu e destul ca tot repar la mine??? Da, sa vad si cu firma de asigurari ce se poate face....nu se poate asa ceva, consider cand iti iei un imobil trebuie sa ai grija de el, acoperisul este facut anul acesta, din alta parte nu ar avea de unde....off Doamne, mare ti-e gradina ta....

Multumesc!
Discuție Infiltrare apa
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
Stau la etajul 3 si deasupra mea sta cu chirie o familie, familie care nu au incheiat vreun contract cu proprietariul, despre asigurarea locuintei nici vorba nu au incheiat asa ceva.
Problema mea este ca de cate ori ploua de la vecinul de deasupra se prelinge apa, apa care imi vine toata mie. Azi un pic, maine un pic si uite asa a inceput sa-mi pice tencuiala. Am fost sa discut cu ei, am zis ca poate reusesc sa rezolv pe cale amiabila, dar de unde dupa ce ca ei sunt vinovati m-au m-ai si luat cu un limbaj neadecvat .... si ca, a zis proprietarul ( care este plecat in Anglia) ca daca nu-mi convine sa ma mut eu din bloc sau sa-i pun eu geamuri ca el nu are si ce tot una, doua il deranjez tot timpul.Mi s-a parut de-a dreptul pur si simplu ceva de genul dupa ce ca esti de vina mai si semnalizezi. Eu m-am hotarat sa sun la firma de asigurari si sa preia ei cazul. Deja am asteptat prea mult si de nesimtirea care dau ei dovada m-am saturat va spun sincer. Va rog sa ma ajutati in acest fel, ce si cum ma consiliati sa fac???? Nu stiu o solutie trebuie sa existe.
Mentionez ca noi nu avem asociatie de locatari.

Astept cu nerabdare raspunsul Dvs.

O zi buna!
Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un model declaratie stare de sanatate client pentru desfasurarea unei sedinte de masaj? ( reflexogen, somatic, drenaj limfatic, terapeutic)

Multumesc,
O zi buna!
Buna ziua,

Sunt la inceput de drum si nu stiu ce ar fi mai bine pentru mine.
Am fost angajata pana in luna August acestui an dar din pacate postul meu s-a disponibilizat si beneficiez de somaj.
Anul trecut am facut scoala de maseur din Bucuresti si as dori sa ma specializez pe aceasta ramura ca sa zic asa. Nu stiu exact ce as putea sa-mi deschid ori Pfa, ori II.
Ma puteti sfatui in acest caz???
Am inteles ca la II pot sa fiu si angajata si daca m-as angaja cu 4 ore mi-ar fi poate mai usoar sa platesc si darile la stat.Care sunt avantajele si dezavantajele la un Pfa si II???? Mi-am calculat asa la minim contributiile la Pfa si mi se pare foarte mult avand in vedere ca sunt la inceput de drum + chirie spatiu+plus ca nu stii daca va merge sau nu.....cu ce m-ati sfatui sa incep....eu m-am gandit cu II, unde m-as putea angaja cu 4 ore si as plati taxele pentru cele 4 ore cred ca nu ar fi chiar atat de mult cat as plati la un Pfa...........................

(P.s. stiu ca la Pfa atat timp cand sunt in somaj nu platesc dariile la pensii....zic bine???, la IIcum este???)
Astept raspuns din partea dumneavoastra!!!!
Multumesc!
desfacerea contractului de munca....

Multumesc!