avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela0926

Activitate mihaela0926

va rog sa-mi spune-ti daca reincarcarile la cartele telefonice ale administratorului sunt nedeductibile sau deductibile.
mentionez ca administratorul societatii are cartele telefonice mobile pe care reincarca periodic si-mi aduce fact sau bonuri pt reincarcare. eu cum le inregistrez in contabilitate , cartela o fol in interesul firmei . cum ar tb sa procedez si cum le contez?

multumesc
Răspuns la discuția Penalitati credit bancar
Nu , nu a semnat nici un act aditional. Ce ne sfatuiti sa facem acum?
In ce priveste penalitati scrie ca daca nu plateste rata la scadenta, va plati penalitati de intarziere de 1%/zi din valoare creditul contractat.
In ce priveste ord 50/ 2010 la care faceti referire, incheierea unui act aditional, cu ce ne-ar fi putut ajuta in momentul de fata?
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema legata de un credit bancar.
Am pe cineva care a luat un credit bancar in anul 2008 pt o locuinta. Pentru creditul respectiv a girat cu locuita. in momentul de fata nu mai poate plati ratele bancare si a solicitat o reesalonare a creditului dar banca nu ia aprobat-o. Penalitati care sunt prevazute in contract, sunt foarte mari, 1% / zi la valoarea totala a creditului si nu a ratelor scadente, mentionez ca pana acum nu a avut nici o intarziere la plata. Intrebarea mea este daca nu cumva aceasta clauza este abuziva, exista o lege unde scrie ca penalitatile se aplica la termenul scadent si nu la creditul contractat?
Stiu ca in 2008 era in vigoare legea 469/2002 care mentiona ca penalitati se aplica la scadenta. Se poate tine cont de legea care era in vigoare la momentul respectiv si sa ceara bancii o renegociere ca fiind un abuz aceste penalitati?
Ce poate persoana in cauza sa faca in sensul de a i acorda o reesalonare sau o renegociere a penalitati? Am auzit pe la tv ca bancile sunt obligate la acordarea reesalonarilor, ce putem face sa dovedim ca banca face un abuz , ce ne sfatuiti sa facem pt a nu pierde casa? va multumim
Va multumesc pt lamuriri, dar in timpul cat erau casatoriti a doua sotie si-a renovat casa ei (facuta cu primul ei sot). Cum ea are dreptul la mostenire din partea bunicului , avem si noi dreptul la casa ei pt ca a fost renovata in timp ce erau casatoriti? sau dupa moartea ei? ori in cazul asta noi ii putem cere sa renunte la partea ei si vom renunta si noi la dreptul la casa ei (dupa urma bunicului)? vrem sa stim daca si noi de urma bunicului avem dreptul la casa ei renovata impreuna, pt ca este aceeasi situatie! ea are dreptul la bunurile lui, avem si noi dreptul la bunurile ei! se poate asa ceva?
Pe titlul de proprietate nou (cel care a iesit dupa '90) este trecut numai el, prima sotie nefiind mentionata nicaieri si atunci era casatorit cu a doua.
Pt prima sotie mai poate fi dezbatuta mostenirea?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati la urmatoarea problema: Bunicul meu acum 25 de ani sa recasatorit dupa ce ia decedat prima sotie. Copii, 2 baieti, rezultati din prima casatorie nu au dezbatut mostenirea la momentul respectiv, bunicul ramanand in casa. Dupa 1 an de la decesul primei sotii, bunicul s-a recasatorit legitim, neavand copii din ce-a dea doua casatorie. In urma cu 6 luni bunicul a decedat si in prezent mostenitorii , cei 2 fi din prima casatorie, dezbat mostenirea.
Intreabarea mea este, ce drepturi asupra bunurilor are a doua sotie, tinand cont ca nu au construit casa impreuna si nici nu au achizitionat bunuri in timpul casniciei, terenuri, case etc.
Impreuna au locuit in casa facuta cu prima lui sotie, cu cea de-a doua nu a ridicat nici macar o camera, iar terenurile agricole au fost cumparate tot cu prima sotie.
Cum se face acum imparteala? se mai poate dezbate mostenirea mamei naturale a fiilor (prima sotie)? si ce drepturi (daca are) asupra bunurilor prima sotie? ce cota parte ii revine?

Si se mai poate dezbate acum mostenirea primei sotii?
Va multumesc anticipat si astept un sfat .
Buna ziua,

Va rog cine i-mi poate da un sfat cu privire la urmatoarea problema:
Lucrez intr-un service autorizat pe X marca pt care suntem si dealeri. De curand am aflat ca un alt service foloseste aceleasi sigle pt marcile pe care le repara ca si noi cu diferenta ca ei nu sunt si dealeri autorizati de importator.
Are voie aceasta firma sa folosesca siglele?
Si noi in calitate de reprezentanti ce putem face in situatia asta?
Răspuns la discuția neoperare in carnetul de munca
daca acum nu se inregistreaza in revisal se tine totusi undeva evidenta pregatirilor (viitoare)? daca vreodata mi-as schimba locul de munca, de ex, apar undeva studiile / pregatirile? ca inainte erau trecute in cartile de munca.
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat cu privere la situatia pe care o prezint mai jos:
Sunt angajat la o un SRL cu contract de munca de 6 ani si saptamana trecuta mi-am ridicat carnetul de munca cnf actualei reglementari. Am observat cu stupoare ca in toti acesti 6 ani nu mi-au operat studiile superioare, motivul persoanei de la resurse umane a fost ca ITM-ul a omis sa le opereze , ceea ce nu prea cred , pt ca nu a fost numai o diploma. Parerea mea este ca daca se omitea, se omitea una dar nu toate ... si dupa cum o cunosc pe d-na de la resurse umane , ele nu cred ca au fost depuse la ITM.
Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat ref la ce a-si putea face in momentul de fata .... sa merg la ITM pt a fi operate din urma? si daca i-mi puteti spune, acum ca inregistrarile se fac on-line (mentionez ca la firma unde lucrez nu n-i se dau lamuriri referitoare la noile modalitati de operare a contractelor) studiil se pot specifica/ declara in noul program ITM? exista posibilitatea sa aflu daca firma i-mi opereaza toate documentele, cum i-mi pot verifica toate aceste lucrari , contracte ... acte aditionale? mai conteaza studiile superioare in noul mod de operarea al asa zisei "carte de munca" care acum e on-line?

Va multumesc si ma scuzati ca am pus atat de multe intrebari dar la firma chiar nu ne ajutati nimeni .... si nu sunt singura in situatia asta.