Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate dodo2009

Activitate dodo2009

Buna ziua. Vreau sa inchiriez apartamentul unei persoane care vine de la o alta adresa la care a stat in chirie si are si buletinul pe acea adresa. Va rog sa-mi spuneti cum e mai bine sa fac, din punct de vedere legal si al sigurantei, ca nu raman cu chiriasul pe cap? Chiriasul vrea sa-si schimbe buletinul pe adresa mea unde va sta cu chirie.. Mi se pare riscant.
Poate ramane cu buletinul pe adresa unde a stat si la mine sa aiba viza de flotant pe un an?
E suficient contractul de inchiriere incheiat intre noi, pentru a obtine viza de resedinta (flotant)?
Multumesc
1.Ce documente sunt necesare pentru concediul de 1 luna pentru crestere copil luat de tata? Unde se depun documentele daca difera domiciliul de resedinta?
2. Sunt necesare si documente legate de perioada in care mama a stat in CCC? Daca da, de unde se obtin?.
Multumesc.


george-neagu a scris:

Daca nu depaseste plafonul, veti plati doar impozitul pe venitul din inchiriere de 10% aplicat doar la 60% din totalul anual al chiriei conform contractului si veti depune declaratia unica 212..

In declaratia 212 exista doar optiunea "B. Obțin venituri sub plafonul minim și optez pentru plata CAS" La fel si pt CASS. Aceasta exprimare nu inseamna obligatia de a platii? Sau optez inseamna ca asa aleg eu sa fac? Exista si varianta venituri sub plafon minim fara plata cas si cass? Este legala aceasta varianta daca nu apare in 212?Multumesc.
Buna ziua,
Suntem doi frati coproprietari la un apartament mostenit. Vrem sa inchiriem acest apartament. Va rugam sa ne spuneti:
1. Ce trebuie sa plateasca fiecare dintre noi conform noilor reglementari?
2. Cass, Cas, impozit pe venit - ce procente?
3. Daca venitul nu depaseste 22800 lei pe an mai platim ceva?
Multumesc.
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti daca Noul cod fiscal mai prevede plata diferentiata a impozitului in functie de numarul de cladiri detinute?
Pun aceasta intrebare deoarece mie pentru a doua locuinta mi s-a aplicat majorarea de 50% in 2016 si primaria vrea sa pastreze acest procent si in 2017.Eu stiam ca s-a renuntat la impozitarea diferentiata dupa numar incepand din 2016. "Se elimină prevederea privind majorarea impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri.".
1. Poate hotara primaria altceva decat zice legea?
2. In cazul in care am dreptate cum pot indrepta eroarea facuta de primarie?
Multumesc
Multumesc
Deci ma sfatuiti sa fac o cerere ca sa obtin un raspuns scris si apoi pot sa dau casa in judecata ca nu ia in considerare adeverinta obtinuta in instanta prin mediere. In cerere solicit sa-mi spuna daca adeverinta de la angajator este buna. Atasez copia adeverintei si a hotararii judecatoresti? Casa sustine ca hotararea nu-i obliga pe ei sa o puna in aplicare. Credeti ca am sanse de reusita daca dau casa de pensii in judecata? Multumesc.

Buna seara,
Am obtinut in instanta prin medierea partilor, grupa 1 de munca, dar casa de pensii nu vrea sa recunoasca hotararile definitive obtinute prin acord de mediere. Am adeverinta de la angajator, dar casa de pensii cere si hotararea judecatoreasca pe care o refuza ca este prin mediere. Medierea a fost consfintita in instanta cu titlu executoriu. Ce pot face? Multumesc.
Buna ziua
Eu am mostenit un teren (am certificatul de mostenitor), pe care bunica il avea dat in arenda de mai multi ani. Ultima prelungire a contractului s-a facut in 2013 de catre bunica pe 10 ani. Mostenitorii sunt obligati sa continue acest contract asa cum a fost semnat de bunica? Vreau sa mai imbunatatesc termenii contractului. N-ar trebui sa figurez eu pe contract?
Pana acum terenul figura tot pe raza aceleiasi localitati. Am fost la fata locului si am constatat ca o parte din teren este pe raza altei localitati si va trebui sa depunem contractul de arenda in ambele localitati. Deci avand in vedere cele de mai sus pot cere modificarea contractului? Sau se poate face un act aditional cu modificarile necesare? Multumesc.
Am adeverinta pt. gr.1 de munca pentru 6 ani, care imi da dreptul sa ies cu 3 ani mai devreme la pensie, adica in mai 2016.
1. Daca depun dosarul pentru limita de varsta la 1.09.2016 si casa de pensii nu vrea sa recunoasca gr1 (obtinuta prin mediere si consfintita in instanta cu titlu executotiu), si dau casa de pensii in judecata, pot depune la 1.09.2017 dosar pt pensie anticipata partiala, daca nu se incheie pana atunci procesul cu casa de pensii?(pe timpul procesului raman in activitate adica pana la 1.09.2017)
2. Daca pana la incheierea procesului cu casa de pensii, se aproba legea prin care profesorii pot iesi la pensie cu 3 ani inainte fara penalizare, pot beneficia si eu de aceasta lege? Multumesc.