avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce plateste o persoana fizica pentru venitul realizat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce plateste o persoana fizica pentru venitul realizat din inchiriere apartament?

Buna ziua,
Suntem doi frati coproprietari la un apartament mostenit. Vrem sa inchiriem acest apartament. Va rugam sa ne spuneti:
1. Ce trebuie sa plateasca fiecare dintre noi conform noilor reglementari?
2. Cass, Cas, impozit pe venit - ce procente?
3. Daca venitul nu depaseste 22800 lei pe an mai platim ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:20, 13 Aprilie 2018
Daca nu depaseste plafonul, veti plati doar impozitul pe venitul din inchiriere de 10% aplicat doar la 60% din totalul anual al chiriei conform contractului si veti depune declaratia unica 212..


george-neagu a scris:

Daca nu depaseste plafonul, veti plati doar impozitul pe venitul din inchiriere de 10% aplicat doar la 60% din totalul anual al chiriei conform contractului si veti depune declaratia unica 212..

In declaratia 212 exista doar optiunea "B. Obțin venituri sub plafonul minim și optez pentru plata CAS" La fel si pt CASS. Aceasta exprimare nu inseamna obligatia de a platii? Sau optez inseamna ca asa aleg eu sa fac? Exista si varianta venituri sub plafon minim fara plata cas si cass? Este legala aceasta varianta daca nu apare in 212?Multumesc.
Daca sunteti sub plafon si nici nu optati sa platiti cass si/sau cas, atunci nu bifati nimic la sectiune de contibutii si deci nu veti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa 2018 AlexandraU AlexandraU Buna ziua. Am tot citit informatii despre contributiile unei PFA in 2018, am inteles ca acum se plateste CAS si CASS calculat la 12 salarii minime pe ... (vezi toată discuția)
Impozitare servicii suport it Andp Andp Buna ziua, Pentru o persoana fizica care realizeaza venituri extrasalariale din activitati independente de suport IT (ex. Freelancer) este suficient a se ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate editnyulas editnyulas Daca o persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate la stat adica 2280 de Ron pe anul 2018 si obtine venituri din dividende in ... (vezi toată discuția)