avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate lucian75

Activitate lucian75

Zădărnicirea combaterii bolilor..este infracțiune...cu aspecte agravante dat fiind că ești instituție a statului

1 sunt pericol ptr toate persoanele cu care intra în contact

2 in caz că 1 din ei se infectează pune in pericol funcționarea parțială sau chiar și integrală a unității unde lucrează prin
contactele cu toți colegii din instituție.


3. Se acoperă unul pe altul și sunt situații în care nu iau măsurile legale ..exemplu sediul din Clădirea Braniște unde toți circula cum vor ei fără mască ...unde este controlul său trierea epidemiologică atât de trâmbițata?

Neandeplinirea sarcinilor de serviciu sau în mod defectuos este o infracțiune.
Buna ziua ,care este procedura ptr trimitere în judecată a Poliției Române ptr asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni ?

In timp ce toată țara fierbe și ne sunt restrânse tot mai multe drepturi tocmai cei puși să păzească legea și să aplice sancțiuni celor ce o încalcă ..tocmai ei nu respecta aceleași legi ptr care mii de oameni au plătit bani grei la bugetul statului în forma de amenda.

Secția 1 de poliție sector 1 ..merg ptr a depune plângere ptr un furt și constat că toți membrii secției de poliție care intrau și ieșeau nu purtau mască ..inclusiv cei de la biroul de relații cu publicul.
Făcut plângere și împotriva lor..azi când am ridicat răspunsul la plângere..iar persoane care ieșeau fara sa poarte mască .

Secția 10 de politie..in incinta Clădirii de birouri Braniște..la fel,nu purtau mască la biroul de relații cu publicul și peste 90% din persoanele ce se plimbau prin clădire,inclusiv polițiști nu purtau mască.

Secția 10 de politie..dsoara polițistă de serviciu recunoaște cu nonșalanță că nimeni nu poartă mască...

Secția 8 de poliție asemenea

Secția 7 de poliție așișderea..

Pai nu mai pot numi poliția romana ca și instituție a statului.. e deja o organizație cu structura de tip mafiot,încalcă legile precum vor ei,se acoperă unul pe altul și nimeni nu ia o măsură împotriva lor.

Carei instituții ,alta decât cea incriminată mă pot adresa?
Tribunalul?
Sau Procuratura ?

Buna seara , Șofer profesionist am cazut într-o capcană la o întrebare legată de prioritatea de trecere intr-o intersecție.Nu pot insera poza dar citind iar decretul mi-am dat seama unde am greșit dar totodată am observat și o discordanta in textul legii care un avocat ar putea răsturna situația într-un mod neașteptat ptr cineva neavizat..va rog opinia dvs

Art 59 alin 3 din OUG 195/2002 reglementeaza prioritatea ce trebuie acordata de un autovehicul care părăsește drumul prioritar .

Art 59 alin 2 reglementează prioritatea într-o intersecție...
și aici avem problema care juridic răstoarnă situația...ptr că încadrat la alin 3 un vehicul într-o situație trebuie să dea prioritate iar în alin 2 nu trebuie .
Intersecțiile sunt de 2 tipuri..dirijate sau nedirijate ...însă în alin 2 se specifica numai intersecție..ceea ce juridic cred că se poate încadra la orice tip de intersecție..
Practic legea trebuie sa fie clară și concisă care sa nu lase loc de îndoială ..ori chiar alin 2 lasă loc de interpretări..intersectie-dar ce tip de intersecție , dirijată-nedirijata?
buna ziua,este legal valabil un preaviz de numai 24 de ore la denunțare unilaterală contract colaborare?

Din câte știu legea specifica un termen rezonabil ptr a a putea găsi un nou partener comercial și 24 ore nu are cum sa fie suficient.
O firma renumita de curierat reține clientului "bonus de vreme rea ptr curieri" inițial în momentele de timp ploios de 2.99 sau 4.99 pe comanda dar în ultima vreme ptr a acoperi lipsa curierilor și a-i stimula . .



Problema este că unui curier care execută o comanda de 10 lei primește un bonus suplimentar de 10% peste cel bonusul obisnuit...1 leu iar restul sumei intra in contul firmei ca beneficiu necuvenit părerea mea atata vreme cât clientul este înșelat că acei bani sunt ptr curier...iar curierul primește doar o mica parte din acea suma colectata.

Există taxa de livrare,taxa de la restaurante partenere.. există până și taxa ptr comenzi sub X lei...de ce pui taxa bonus vreme rea curieri și bagi bani in buzunar pe spinarea celor care livrează în condiții grele?

Ce se poate face legal în cazul de față?
Buna seara,ca partener ptr o platformă de delivery îmi apare numele și nr de tel care poate fi vizualizat de către clienți și Partenerii de la care preiau comenzi.

Dacă înainte nici noi și nici clienții nu puteam lua legătura prin Nr de tel direct...toate legaturile telefonice fiind realizate printr-un Nr proxy,de cateva zile au scos acest Nr proxy și apare Nr de tel atat al clientului cât și al nostru.

Dat fiind că am primit și o amenințare prin tel de la un client,care acum poate avea acces și la numele complet și la Nr de tel,nu este acest lucru o încălcare a GDPR dar și un posibil risc ptr integritatea personala?

Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc.
Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 lunar..am inteles ca trebuie platit CAS ,CASS si impozit 10%..cu ajutorul unei aplicatii am vazut ca toate aceste taxe pot ajunge pe la 13.000 lei anual...insa mi-am adus aminte ca se pot deduce anumite cheltuieli de la impozit...

In primul rand este posibil sa inchiriez o masina ptr efectuarea activitatii? Care este suma maxima care se poate deduce la impozit?
Ar mai fi combustibilul...reparatii..revizii..piese auto?
Alte cheltuieli eigibile ptr acest domeniu?

Multumesc anticipat
Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legale cu privire la urmatoarea actiune ce vreau sa o deschid impotriva sefilor ierarhici de la actualul loc de munca

Sunt sofer profesionist pe tir lucrand pe comunitate,am plecat de la firma pe 22.11.2011 ptr a prelua masina...am lucrat mai mult decat era nevoie,insa in data de 16.04.2011 in timp ce descarcam marfa din semiremorca la o miscare mi s-a deplasat coloana ramanand intepenit...nu m-am putut misca din loc pana a venit salvarea si m-a luat pe targa respectiv ambulanta pana la spital...unde mi s-a pus perfuzie si dupa cateva ore in care mi-am revenit cat de cat sa ma pot deplasa am facut externarea si am plecat la masina (nu aveam nici asigurare medicala).

a 2-a zi am anuntat seful de coloana ca doresc a fi schimbat ptr a ajunge acasa ptr a nu mi se inrautati cumva situatia...si sa urmez zi un tratament de recuperare..pana la urma a venit un coleg sa ma schimbe..insa din cauza unor probleme tehnice la masina nu a vrut sa preia masina in acele conditii si avea dreptate..deci am ramas tot eu ptr a merge cu masina in service ptr a rezolva acea problema...in fine nu am ajuns in service decat dupa ce am anuntat ca nu mai pot pleca in cursa in conditii de siguranta,si nu mai plec pana nu ma baga in service...in fine pe 2 mai intru in service dupa care solicit iar ptr a fi adus in tara refuzand sa plec in cursa pana nu se va intampla acest lucru...in data de 4 mai nemaiprimind nici un raspuns alimentez si plec spre tara cu camionul gol..insa imediat ma suna directorul firmei ce nu putuse sa raspuna mai devreme..ii expplic situatia,imi spune ca am dreptate,ca ma intelege dar ca nu poate schimba masina imediat...sa mai stau o cursa pana pe 9...managerul de transport spunandu-mi sa stau pana in jur de 27 mai eu spunandu-i ca nu voi sta oricum din cauza problemei medicale dar si ptr ca masinii ii expira ITP pe 16 mai..imi spune ca nu e treaba mea..ca plateste firma amenda..

In fine pe 7 plec iar in cursa cu convingerea ca in acea saptamana voi fi adus acasa...insa pe drum din discutiile avute cu dispecer -sef de coloana aflu ca voi fi adus acasa in jur de 15...nu se stie sigur...considerand ca am fost mintit inca o data am anuntat ca sunt in fata la firma la care trebuia sa descarc insa nu o voi face pana nu voi fi schimbat si adus acasa....in fine pana la urma descarc si imi da cursa spre romania...unde dupa ce ajung la garaj in timp ce predam masina imi pun in carca diverse imputari..din care una de 100 euro reprezentand franciza la asigurare ptr reparatiile la cutia de depozitare paleti a semiremorcii ce o lovisem eu..insa conform declaratiei..o caprioara a tranversat..am intrat in balans si am intrat intr-un capat de pod lovind lada...deci ptr ce sa platesc eu acea franciza? oricum stiu ca nu e legal acest lucru..nu am vrut sa semnez acea declaratie de imputare...si acum cand sa-mi ridic banii am constatat ca sunt mult mai putini decat aveam de ridicat..mai putin de jumatate...managerul de transport spunandu-mi ca imi va bloca banii daca nu voi da declaratia..

eu cand am refuzat sa fac acea descarcare i-am anuntat ca ma voi duce la carabinieri si voi face denunt ptr retinerea persoanei impotriva vointei sale...ptr ca practic nu puteam parasi camionul fara sa suport o actiune a lor impotriva mea si nici ei nu m-au adus acasa cand am solicitat acest lucru...ceea ce am si facut,m-am prezentat la carabinieri insa nu m-am putut intelege cu ei si am vrut sa ma duc la consulat..insa pana la urma m-am razgandit..

ideea este ca ptr lucrurile mentionate mai sus vreau sa deschid actiune in instanta aici...sa ma duc sa iau de la medicul de familie fisa medicala din care rezulta ca eu am probleme mai vechi la coloana si ca din momentul accidentului aveam nevoie de ingrijire medicala ce nu s-a putut efectua datorita faptului ca nu m-au adus acasa cand am solicitat acest lucru..(mentionez ca am si acasa actele prin care spitalul mi-a trimis acasa factura de plata a serviciilor oferite in ziua aceea..nu este suma mare..10 euro pe care nu am vrut s-o bag nici macar la decont..dar acum regret enorm ) .. as vrea sa nu fie o actiune generala impotriva firmei ci sa mentionez in mod clar toate persoanele din conducere la care am solicitat de nenumarate ori sa fiu adus acasa..sef coloana-manager transport-director..practic i-am luat pe toti la rand..

acum ma gandesc ca intra la raspundere penala...da ce sa mentionez in cererea de chemare in judecata? pe langa abuz in serviciu se poate mentiona si retinerea persoanei impotriva vointei sale dat fiind ca nu puteam parasi masina practic fara acordul lor si era responsabilitatea lor sa ma aduca in tara?ar mai fi si altceva ce as putea mentiona?
Buna seara,dupa 1 an de taraganare si al 3-lea expert contabil desemnat am crezut ca in sfarsit se va efectua expertiza contabila solicitat instantei...a fost achitata plata expertului contabil prin asistenta publica judiciara,primesc o scrisoare de convocare din partea d-lui insa fiind plecat din tara il sun si intreb despre ce este vorba spunandu-i ca sunt plecat din tara.Imi comunica faptul ca trebuie sa-i duc din actele depuse la dosar ce l-ar putea ajuta in efectuarea expertizei...insa cum eram plecat din tara sun avocata (de asemenea din oficiu) si ii comunic ce a solicitat expertul contabil,rugand-o pe dansa sa duca cele cerute avand in vedere ca are acces la dosar,insa imi spune ca si contabilul expert are acces la dosar si le poate lua personal..ca nu are timp etc...

L-am sunat pe contabil si i-am comunicat acest lucru...bineanteles ca era nemultumit...

In fine sun ieri sa vad daca s-a efectuat expertiza contabila (stabilirea garantiei totale retinute din momentul angajarii pana in momentul incetarii activitatii) si imi spune ca nu a efectuat nimic si nici nu o face pana nu i se pune la dispozitie actele din dosar..ca dansul este expert contabil si nu cine stie ce....in fine era foarte revoltat...

Intrebarea mea este,am obligatia eu sau avocata sa ii punem la dispozitie acte din dosarul depus la instanta sau acest lucru il poate face si d-lui personal prezentandu-se la arhiva tribunalului in calitate de expert contabil desemnat?

Chiar era imposibila efectuarea expertizei contabile la sediul societatii ptr stabilirea celor cerute de instanta sau este doar o tragere de timp ca sa nu zic altceva?

multumesc anticipat.
salut.am avut azi ternen.am atras atentia ca societatea parata nu a depus toata documentatia completa ceruta de instanta..a luat la cunostinta si a dispus expertiza contabila,a desemnat expertul da pe cheltuiala mea.asa este normal?