avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate Teodora Simona

Activitate Teodora Simona

Buna ziua,
Daca salariata formuleaza cererea de continuare a activitatii cu 60 de zile inainte de indeplinirea conditiilor standard de pensionare pentru limita de varsta este vreo problemă?
Cum interpretati termenul de 30 de zile anterior împlinirii condițiilor de vârsta standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani” prevazut la rt. 56 alin. 1 lit. c din Codul Muncii?
Consider ca tyermenul de 30 de zile este un termen minim, adica nu poate fi facuta cererea sub acest termen. Gresesc cumva interpretarea?
Multumesc

Buna ziua,
Avem o angajata cu handicap si solicita 3 zile de concediu de odihna suplimentar conform art. 147 din Codul Muncii. Putem sa aceste zile de concediu daca la nivel de unitate nu exista contarct colectiv de munca si nici nu este prevazut in Regulamentul Intern? Dansa doreste aceste zile de concediu din 2020..
Cu multumiri anticipate
Răspuns la discuția TELEMUNCA
in baza unei decizii a angajatorului
Discuție TELEMUNCA
Buna ziua,

Un salariat care a formulat cerere privind desfasurarea activitatii in regim de telemunca s-a razgandit si s-a intors la locul de munca precizand ca nu are conditii privind desfasurarea activitatii in acest regim. Cum trebuie procedat? Se intocmeste o decizie de incetare a activitatii in regim de telemunca a salariatului pe baza cererii formulate de acesta? Si cum trebuie operat in REVISAL? Anterior producerii modificarii?
Cu multumiri anticipate
Multumesc
Multumesc de raspuns.
Bua ziua,
Am semnat un angajament de plata cu un IFN pentru achitare datorie. Nu pot plati toata datoria la termen. Mentionez ca termenul in instanta pt. cerere cu valoare redusa este 09 septembrie 2019. Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Se poate invoca autoritate de lucru judecat, in cazul in care judecatoria a respins cerere de incuviintare silita, S-a facut apel de creditor la TMB si a fost de asemenea respins ca nefondat fiind definitiva. Acum creditorul deschide o noua actiune la judecatorie.
Ce se poate face?
Multumiri anticipate
Buna ziua,

Va rog saq ma ajutati cu un sfat. Un petent solicita elibererea de copii cf. cu originalul de pe protocol de predare primire a patrimoniului institutiei care a avut loc in anul 2001 in urma reorganizarii. Potrivit legii nr. 544/2001 acest protocol de predare a patrimoniului constituie informatie de interes public ? Am voie sa il dau?
Cu multumiri anticipate
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
In urma organizarii unui concurs de incadrare, celor admisi la concurs li s-au adus la cunostiinta in conf. cu prevederile Codului Muncii informarea cu privire la clauzele contractului individual de munca, informare pe care au semnat-o. Ulterior in data de 28.06.2017 au semnat contractul individual de munca acesta fiind inregistrat cu o zi inainte in REVISAL, inainte de aparitia noii legii de salariyare. Angajarea s-a facut cu data de 03 iulie 2017.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca CIM si implicit inregistrarea in REVISAL s-a facut pe legea 284/2010 iar Legea nr. 153/2017 a salarizarii a intrat in vigoare pe data de 1 iulie mai trebuie sa modific ceva, chiar daca angajarea s-a facut cu 3 iulie.?
Multumesc