avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate niko 94

Activitate niko 94

Răspuns la discuția Somera insarcinata
Multumesc,in somaj a intrat in noiembrie 2011 si nu a mai obtinut alte venituri decat somajul-420 lei.
Legat de CM codul de indemnizatie este boala obisnuita-75%.
Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In Iulie are concediu medical din 02.07.12-15.07.12,pe timpul CM se suspenda somajul.(8august+14zileCM=22 August)
Daca isi ia concediu prenatal de 63 zile atunci ar intra in concediu din 18 August, iar daca isi ia c. prenatal de 84 zile intra in concediu din 8 August.
Ea a zis ca mai bine daca poate isi scoate cate concedii medicale poate pt ca peste 2 ani cand implineste copilul 2 ani ar mai primi somaj = cu zilele de CM
Legat de indemnizatia pt cresterea copilului care este 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, ea ar primi 600 lei indiferent daca isi mai ea CM sau nu deoarece ea este in somaj.
Este bine asa?
Ne-am documentat bine sau nu.
Pe Iulie cat ar trebui sa ia in mana pt ca are CM?
Multumesc.
Buna ziua,cei care tin contab. la parohii puteti sa-mi dati un mic ajutor?
Ce documente, registre?
Este un pic mai aparte aceasta contab.
Multumesc.
Buna dimineata, avem un contract de colaborare cu o firma din Italia, cum ca 2 angajati vor merge la m-ca la ei, in constructii,este stipulata in contract o suma ex 100 euro.Amandoua firmele sunt platitoare de TVA si sunt inscriese in Reg, intracomunitar. Factura pt prestari servicii se va emite fara Tva, scutit cu drept de deducere?
Multumesc
Răspuns la discuția Chelt chirie spatiu expozitional
Pe factura scrie-taxa chirie spatiu expozitional
Răspuns la discuția Chelt chirie spatiu expozitional
Scuze am trimis inainte de a termina propozitia, este chiria pe 3 zile, am factura dar nu am contract. ca sa trec in ct 612 nu ar trebui sa am contract?
Multumesc
Răspuns la discuția Chelt chirie spatiu expozitional
Este vorba de chiria pe 3 zile
Am o factura cu chelt cu chirie spatiu expozitional de la Camera de Comert unde vine la ct 623.02 ch cu reclama sau la 628 chel cu serv la terti?
Răspuns la discuția Plata facturilor in euro.
Firma noastra produce termopane, iar furnizorul X de la care luam materiile prime importa materialele din Germania,furnizorul X ne emite facturile in lei, iar administratorul vrea sa le plateasca in euro.
Multumesc
Răspuns la discuția Plata facturilor in euro.
Multumesc d.na.Din ce am citit din Regul 4 din 2005 rezulta ca putem sa facem plata in valuta, dar este vorba despre facturile din luna Aprilie care au fost emise in lei, iar acuma trebuie sa le platim in euro.Se poate asa ceva? Nu ar fi trebuit sa fie facturile in valuta si atunci puteam sa le platin tot in valuta?
Un client care este nerezident, stabilit in Italia, vrea factura in euro, i sa pus termopane in Romania.Se poate factura in valuta din moment ce montajul a fost in Romania?