avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinte pt. dosarul de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinte pt. dosarul de pensionare

Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea unde a lucrat pensionabilul.
Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta pentru contributia la asigurarile sociale este corect intocmita doar din aprilie 2001, pana la incetarea activitatii,ianuarie 2010,desi a lucrat la aceeasi institutie, inca din 1990 pana in 2010.
va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 14:50, 5 Aprilie 2010
Nu vad rostul eliberarii adeverintei cu salariile si sporurile pentru perioada incepand cu 04.2001.
Exact cum a spus @Bruta, i-ar de mare folos sporurile de care a beneficiat in perioada anterioara lui 2001 si care nu au fost scrise in carnetul de munca..... sau de grupa.....
Buna ziua, si eu am solicitat adeverinta si mi s-a dat pt.perioada 1990- 2010. Mi s-a spus ca, pana in 1990 sporul de vechime era unic pe tara. Dupa 1990 s-a dat preferential. (In carnetul de munca era specificata doar retributia de incadrare).;).
Tocmai ! am fost cumva, in ceata:( , deoarece :
- a lucrat 20 ani intr-o intreprindere, iar sporurile au fost evidentiate prin adeverinta
- restul activitatii , intr-o institutie de stat din 1992 - unde beneficia de unele sporuri pe toata perioada lucrata si pentru care a primit de asemenea, o adeverinta.
Dar, In afara de adeverinta aceasta a mai primit una cu participrea la . asigurari, doar din 2001..... cu toate ca lunar institutia a virat banii catre CNAs. si exista evidentele , pe toata perioada din 1992 iar , in carnetul de munca era trecut salariul de incadrare , precum si salariul brut ... incepand din 2001.
Deci, o adeverinta in plus, desi nu era chiar necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Cherciudumitrache Cherciudumitrache Buna ziua, In adeverinta cu sporuri emisa de angajator sunt sporurile de vechime pan in data de 28.02.2003 si sporurile pentru pensie suplimentara pana in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, inregistrari incomplete zanazane zanazane Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in ... (vezi toată discuția)