avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actul aditional

Lucrez la o firma care are dreptul de pastrare a cartilor de munca; am constatat ca nu trebuie sa duc actele aditionale la ITM - mentionez ca nu e vorba de un act aditional care modifica continutul contractului - din determinat in nedeterminat - ci salariu si /sau functia. Si inca ceva - am primit de veste ca trebuie sa fac o schimbare de functie azi - a trecut deja 1.04.2010 data la care am facut si inregistrarile in Revisal ; mai pot opera acum vreun act aditional ? pare ciudat ca o persoana sa mai fie 2 zile din luna de exemplu sofer si apoi sa treaca la agent vanzari.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:47, 1 Aprilie 2010
Actele aditionale prin care se modifica clauze initiale ale CIM se inregistreaza la ITM.
Puteti opera acel act aditional cu data de 01.04 si il inregistrati la ITM.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
Problema o constituie operarea in Revisal - este o schimbare de functie, iar in Revisal nu pot face inregistrari cu incepere de acum o zi , doua , nu ? trebuie la zi, din cate stiu.
Termen de depunere in acest caz, 5 zile.
Hotărâre nr. 161 din 03/02/2006
Versiune actualizata pana la data de: 20/01/2010
Art. 4. - (1) Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în formă electronică la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către primul salariat.
(2) Angajatorii care la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri au încadrat personal cu contract individual de muncă sunt obligaţi să transmită inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, registrul în formă electronică, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(3) După îndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (1) şi (2), angajatorii vor transmite registrul la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul sau domiciliul, numai în cazul în care intervin modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2).
(4) Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul sau domiciliul angajatorul, în cazurile menţionate la alin. (3), în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificări ale elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2).
(5) În cazurile menţionate la art. 3 alin. (21) şi (22), registrul se transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul sau domiciliul angajatorul cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariat, respectiv la data încetării contractului individual de muncă al acestuia.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tarzie in revisal ContSters15310 ContSters15310 Problema sta in felul urmator contractele de munca nu sunt inregistrate in Revisal nici in aplicatie nici online. Ce se ,mai poate face pentru a nu lua ... (vezi toată discuția)
Revisal Tania  D Tania D orice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului cu 15 zile inainte, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal cu o zi ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)