avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat va rog frumos
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat va rog frumos

Fratele meu a decedat in 13 martie anul acesta, a trait in concubinaj 20 de ani cu o doamna. In 05.01.2010 a primit decizia de pensi pe caz de boala, iar pe 15.03.2010 a venit si pensia, dar doamna nu a putut s-o ridice. Ce poate face pentru a ridica pensia, mentionez ca ajutorul de inmormantare i -sa dat. Mama a incercat sa obtina o procura de la notar dar nu s-a putut.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:37, 1 Aprilie 2010
treb deschisa succesiunea si se stabilesc mostenitorii ,cu certificatul de mostenitor mergeti la ei si atunci treb sa v-o dea
Doamna respectiva, daca nu are testament lasat de fratele dvs., nu are nici un drept la mostenire.
Ajutorul de inmormantare se da persoanei care face dovada inmormantarii si a cheltuielilor aferente ( chitante, facturi etc.).
Trebuie dezbatuta succesiunea.
Ce rude are fratele dvs.? are si copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de mostenitor olive olive buna ziua indraznesc sa cer si eu sfatul dumneavoastra, daca se poate sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac. problema este urmatoarea: tatal meu este divortat ... (vezi toată discuția)
Vă salut! am nevoie de un sfat! am fost sunat astazi de persoana ... Mario1980 Mario1980 Vă salut! Am nevoie de un sfat! Am fost sunat astazi de persoana care avea grija de o rudă indepartată sa-mi spună ca a decedat, asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Drepturi după 18 ani concubinaj: cum se poate ridica certificatul de deces, și cine poate beneficia de moștenire dacă nu există rude de sânge? Robert2000 Robert2000 Tatal meu a trait in concubinaj cu o doamna 18 ani. Doamna a murit in urma cu 4 zile. Certificatul de deces nu i s a eliberat tatalui meu ptr ca este concubin. ... (vezi toată discuția)