Am achizitionat in 2009 un teren intravilan in judetul Ilfov, cu cadastru, neimprejmuit, in urma trasarii punctelor de vecinatate cu firma autorizata topo, am constatat ca Primaria a executat constructia unei platforme de colectare a deseurilor menajere in interiorul suprafetei detinute de catre mine exact la limita exterioara dinspre strada. Am fost la Primarie pentru a obtine autorizatia de imprejmuire si pentru a rezolva problema, initial au pus la indoiala veridicitatea documentelor justificatoare, si au trecut la amenintari in sensul ca nu imi vor acorda niciodata autorizatia de imprejmuire si de constructie a unei eventuale case daca nu accept un "schimb" cu o suprafata de teren mai mica decat cea cedata motivul invocat fiind ca aliniamentul fata de strada sa fie corect (gardul sa fie paralel cu strada). Mentionez faptul ca de la terenul meu pana la soseaua asfaltata exista o suprafata de teren apartinand domeniului public, lata de aproximativ 2-6 metri, in forma trapezoidala, lunga de 50 de metri, pe care Primaria doreste sa execute o parcare betonata.Intrebarea este daca in eventualitatea acceptarii schimbului de teren, daca il consider avantajos, am dreptul sa solicit ca in exteriorul gardului sa efectuez lucrari de amenajare spatiu verde si un sant de colectare a apelor pluviale, adica daca Primaria are dreptul sa execute parcarea pana exact la limita proprietatii mele si cine va plati refacerea cadastrului proprietatii mele cu modificarile respective?
In eventualitatea nerezolvarii conflictului va trebui sa dau in judecata Primaria
pentru a-si muta platforma si pentru a respecta limita proprietatii?
Sfatul meu este sa acceptati o varianta de compromis insa pe cale amiabila fiindca un eventual proces cu primaria va va tine terenul blocat , cartea funciara blocata , plus ca , in viitor , veti intampina tot felul de dificultati pana la obtinerea acelei mult dorite autorizatii de construire!B-)
Succes!
Este bine sa ascultati sfatul de compromis al d.av. Parerea mea este sa va faceti frate cu ( d...)pina treceti lacul...si dupa ce va vedeti cu sacii in caruta discutati altfel.Nu uitati ca in primarie este bine sa aveti" prieteni" nu dusmani...Nu se stie cind si pentru ce veti avea nevoie de cineva de acolo.Noi cei care suntem din Buc. si am cumparat cava la tara suntem priviti ca niste "venetici"sau "proveniti" .Omul nostru de la tara nu mai este asa cum il stiam noi (harnic,cinstit....) Sfatul meu este sa nu legati relatii de prietenie cu (oricine)din satul respectiv.Credeti-ma ca va spun din experienta.X-(