Am nevoie de un sfat specializat in privinta unui divort ...
Am 34 ani, iar in urma casatoriei a rezultat si un copil , acum in varsta de 2 ani si 8 luni ... Asa cum am mai citit si alte mesaje, as dori bineinteles sa stiu daca se poate divorta intr-un mod cat mai curat, fara surle si trambite, fara jigniri aduse uneia dintre parti ( nu pentru ca nu ar fi , ci pentru ca cel putin eu cel putin NU vreau asta ... ). Motive ar fi ... nu picanterii, scandaluri, adulter, etc ... ci pur si simplu nu se mai poate asa ... Desi mi se rupe sufletul pentru copil :sorry: dar este singurul motiv care mai tine aceasta casnicie, si nu este deajuns zic eu ... Deci daca se poate cu un sfat ... as aprecia acest lucru ... Va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite in continuare :((
Nu se stie cand suferqa mai mult copiii...cand parinti sunt despartiri, sau cand traiesc in scandal si calvar toata ziua...eu am avut cazuri in care copii implorau judecatorul sa-i divorteze pe parinti...ca nu mai suportau....
ideal este , dupa parerea mea sa ne gandim de doua ori inainte de a face un copil, dar sa nu uitam ca , daca parintii nu sunt fericiti impreuna , nici copilul nu poate fi.
divortul de sot nu implica divortul de copil...cel putin la oamenii civilizati....
aveti dreptate, d'na av antoanela.
fiica mea a strigat disperata la noi ca daca nu incetam cu certurile, va pleca ea din casa pentru totdeauna,
asta m'a facut ca doua luni mai tarziu sa bag divortul
insa de la domnul calin am inteles ca nu ar fi probleme de genul si de aceea ii sugeram sa gandeasca mai bine inainte de a face ceva poate necugetat din care sa sufere mai tarziu copilul
si aveti dreptate si in privinta divortului de sot, care nu'l implica pe copil
insa niciodata nu stii cat de civilizat este cel langa care sperai ca vei imbatrani si iti vei creste copiii.
la mine nu a demonstrat ca ar fi avut urme de civilizatie in comportament
Asa este cum spuneti dumneavoastra ... incerc pe cat posibil sa maschez situatia tensionata din casa pentru a proteja copilul, dar desi fac asta, la cei nici 3 anisori , tot isi da seama ca este ceva ... intreaba frecvent care-i baiul ...
Referitor la ganditul inainte de a avea copil ... este greu , chiar foarte greu ... Ce sa spun ... daca am stii dinainte ce ne asteapta ... si niciodata nu te cunosti tu insuti pe tine total , daramite pe cel de langa tine ... intotdeauna este loc de surprize ...
Si orice s-ar intampla, si cred ca oricine este deacord cu mine , copilul intr-o casnicie este lucrul cel mai bun , dar pacat ca pentru unii dintre copii , copilaria si viata le este umbrita de despartirea parintilor dintr-un motiv sau altul ... iar parerea mea este acea ca din toate relele sa il alegem pe cel mai mic ...
Eu sper sa nu imi faca surprize acum si sa nu mai vrea sa divorteze, desi situatia nu s-a ameliorat deloc si nici nu a dat semne ca ar incerca asta ... desi din partea mea au fost cateva , dar un lucrul de genul se face in doi ... parerea mea ...
Oricum , va multumesc din suflet tuturor pentru ganduri si sfaturile date ...
Cu multa stima si respect ...
Stiti care este recomandarea liniilor aeriene in cazul unui potential accident? Parafrazand: in momentul caderii mastilor de oxigen, parintele isi pune mai intai siesi masca si apoi copilului. Ratiunea lor - daca parintele isi pierde cunostinta incercand sa ajute copilul, cine il va mai putea ajuta pe acesta din urma sa supravietuiasca mai departe?
Prin analogie, daca diferente ireconciliabile exista intre dumneavoastra si sotie, trebuie sa va ingrijiti mai intai de dumneavoastra, ca sa puteti avea grija asa cum trebuie de copil. In plus, un mediu toxic nu reprezinta mediul ideal pentru o copilarie fericita, iar modelele de viata care i se vor imprima in aceasta perioada vor ramane cu el/ea pentru tot restul existentei sale.
Mult succes!
Divort?
UnTatic
Buna seara!
As avea si eu nevoie de niste sfaturi, idei, comentarii in urma urmatoarelor mele relatari:
Am cunoscut o domnisoara exact acum 4 ani.
Dupa ... (vezi toată discuția)