avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost sancționat pentru că aș fi depășit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sancționat pentru că aș fi depășit coloana în cu totul alt loc decât am făcut-o. Nu am semnat PV și vreau să îl contest, ce șanse am?

Din cauza unui accident pe a2 toate autoturismele am fost redirectionati pe dn ...in timp ce ma deplasam in coloana a 3 a masina din fata mea sa defectat si a tras putin pe dreapta noi restu de participantii la trafic am dat semnal si am depasit fiind linie discontinua...la vreo 7 km un agent ma oprit si mi.a comunicat ca imi retine permisu ca am depasit coloana in cu totul alt loc ceea ce nu sa intamplat ce pot face in acesc caz? Nu am semnat nimic si vreau sa contest acest lucru stiind ca sunt nevinovat
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:29, 6 Februarie 2019
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Cabinet de Avocatura Nitu Paul, Avocat
Agentul era singur si in timp ce imi scria procesul un participant la trafic a depășit coloana pe linie continua a mers pe contrasens in jur de 3...400 de m si a facut stanga ...cand iam atras atenția agentului mi.a raspuns ca acum are treaba cu mine...nu se poate impartii in 2 locurii
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Radvasilemarian, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata nu aveti ce contesta, pentru ca nu ati semnat si nu sunteti in posesia copiei PV de contraventie. Semnatura nu va invinovatea, ci doar (daca ati vazut cum arata un proces verbal de contraventie) certifica faptul ca ati luat la cunostinta cele sustinute de agentul constatator. Prin urmare:
1. Aveti de asteptat pina va va fi comunicata copia PV la adresa din cartea de identitate (datele v-au fost retinute deja).
2. E bine sa platiti jumatate din minimul amenzii, indiferent de ce decizie luati - daca sa va judecati sau nu cu politia. Dupa proces nu mai puteti face asta.
3. Puteti face plata respectiva, cit si depunerea unei plingeri contraventionale la judecatoria ce este indicata in PV de contraventie, in termen de maxim 15 zile de la data sosirii indicata pe acel plic in care veti primi copia PV.
4. Argumente de genul celor expuse mai sus ca "si altii incalcau legea si agentul nu vedea" nu au nici o relevanta in instanta.
5. E bine sa consultati pe cineva obisnuit cu legile si procedurile juridice (cum ar fi un avocat) pentru a putea intocmi plingerea contraventionala, Trebuie sa aveti argumente juridice, nu emotionale, in fata instantei.
6. E interesant cum v-a vazut agentul de politie pe dvs. si numai pe dvs. de la 7 km si nu a oprit si pe altii (in document trebuie sa scrie unde a fost intocmit PV si unde s-a intimplat fapta ; sunt 7 km intre cele 2 locuri ?)
7. Asteptati inainte de orice decizie veti lua sa primiti PV de contraventie, sa cititi exact ce scrie si la ce articole de lege v-a incadrat privind: fapta savirsita si sanctiunea (ca sanctiune probabila ar fi suspendarea permisului pe 30 de zile si amenda minima de 580 RON, cf. art. 100 alin 3 lit. (e) din OUG 195/2002 ).
Ideea este ca sunt nevinovat singura masina care am depasit.o eu si restu masinilor din spate este masina care sa defectat ...Agentul nu a precizat locul unde sustine ca am savarsit depasirea coloanei a scris doar DN in proces si atat...pot cere poza sau filmare sau orice alta demonstratie ?
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Radvasilemarian, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nu ați înțeles, nevinovăția vi-o stabiliți doar în instanta, dacă veți decide această cale. Deocamdată nu sunteți nevinovat, iar ca fapt divers sa știți ca pe forumul pe care ați intrat scriu foarte multi nevinovați, dar și vinovați ce recunosc asta. Aici însă nu se dau verdicte. Aveți cel puțin răbdare sa primiți copia PV, dacă doriți sa va dovediți nevinovăția. Pina atunci documentați-vă, aveți săptămâni la dispoziție.


Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis incalcare linie continua irinavasiliu irinavasiliu In ziua de 3.04.2010, deplasandu-ma in afara unei localitati din imprejurimile Bacaului, (eu fiind din Neamt), am intalnit o coloana de 4 masini, in fata ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Alex_28 Alex_28 Buna ziua. In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)