avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Saltat de pe strada arma alba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Saltat de pe strada arma alba

Salutare. Acum cateva zile un prieten a fost saltat de pe strada pentru ca avea la el un breloc cu briceag de 6 cm. Politistul respectiv la dus intai la sectia de care apartinea iar apoi la sediul IPJ unde i-a intocmit dosar penal.

Cat de legala este treaba asta ?

Eu stiam ca lama cutitului trebuie sa fie de 15 cm minim ca sa fie considerat o arma alba. (Legea privind regimul armelor si al munitiilor (nr. 295/2004, modificata prin legea 25/2007, aici [ link extern ] /)

Totusi, politistii l-au incadrat cel mai probabil la legea 61/1991, republicata. Si anume:

"portul, fara drept, in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica, a cutitului, pumnalului, sisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire"

Ideea este ca prietenul asta al meu nu prea stia ce se intampla si i-a intrebat de mai multe ori pe politisti care e treaba, de ce ii iau amprente, de ce ii fac poze si etc iar politistii i-au raspuns de fiecare data sa nu isi faca probleme. Totusi, acum il cheama la sectie cam odata pe saptamana sa vorbeasca despre DOSARUL PENAL.

Eu cred ca respectivii militieni au facut un mare abuz. Ce sfaturi ii dati prietenului ? Plangere la IPJ ? Ce pasi trebuie sa urmeze. etc

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:11, 6 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Politistii au procedat perfect legal,nu stiu la ce abuz va referiti sau cum "interpretati" dvs.legea.
Activitatile acestora,in ceea ce il priveste pe prietenul dvs,sunt acoperite de prevederile legale in vigoare.
Parerea mea este ca acel prieten a avut grija ca politistii sa si vada ca el detine asa ceva.Nu este logic ceva!Cine poarta asa vizibil in anul 2010 un breloc cu lama de cutit deschisa.Probabil ca a avut loc o altercatie sau cel putin un scandal...a atras el cumva atentia..
daio73 a scris:

Parerea mea este ca acel prieten a avut grija ca politistii sa si vada ca el detine asa ceva.Nu este logic ceva!Cine poarta asa vizibil in anul 2010 un breloc cu lama de cutit deschisa.Probabil ca a avut loc o altercatie sau cel putin un scandal...a atras el cumva atentia..


Aceasta este o ipoteza plauzibila pentru ca si eu cred ca ati aratat tot ce s-a petrecut.
In aceasta situatie,chiar ca nu ar mai exista vreo umbra de indoiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Arme albe Seekhelp Seekhelp Buna ziua! Am fost oprit de o patrula de politie, am prezentat actele, politistul a cerut sa verifice masina, l-am lasat si a descoperit un box, un spray ... (vezi toată discuția)
Cazier pentru posesie de arma alba Theodor90 Theodor90 acum 2 zile am fost oprit de jandarmi pentru un control de rutina, mau perchezionat si au gasit un BOX asupra mea. mau dus la sectie, miau luat datele, ... (vezi toată discuția)