avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concurs cu premii in bani
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concurs cu premii in bani

in czul in care o firma care produce materiale de constructii, in scopu stimularii achizitionarii acestora, doreste sa ofere premii in bani, acestia fiind pusi in sacii du produsele sale, ce reglemetare legala guverneaza acest procedeu?
OG 99/2000 am vazut ca se refera la loterii, or acest procedeu nu face referire la asa ceva. tot pe avocat net am gasit un articol care incadreaza oarecum acest procedeu la ,,practici comerciale permise: alocarea de premii in mod aleator, inainte de oferire la vanzare a produselor si atribuirea castigurilor la achizitionarea produselor, chiar daca intrarea in posesia premiilor are loc la o data ulterioara" este si cazul nostru, insa nu stiu daca este in regula cu oferirea de bani.
trebuie facut un regulament de participare si desfasurare a concursului? trebuie si daca da, unde trebuie anuntata campania?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 15:48, 28 Februarie 2012
Acordarea premiilor in bani este o practica comerciala care are la baza publicitatea facuta produselor/serviciilor in paralel cu prezentarea formelor sub care sunt acordate si a conditiilor de participare.
Campania promotionala trebuie facuta cunoscuta si trebuie sa aiba la baza un regulament care sa prevada termenii si conditiile in care se va derula.

Ce trebuie sa contina, in principal acest regulament:
perioada in care se va desfasura campania,
cine o organizeaza,
programul orar,
cine are dreptul sa participe,
pentru ce produse/servicii se organizeaza,
cum se va derula,
unde pot fi primite informatiile,
conditiile de primire a premiilor,
daca premiile sunt diferite ca marime valorica, aceste categorii trebuie facute cunoscute,
orice alte informatii care sunt de natura sa dea un caracter transparent organizarii si acordarii premiilor.

Din punct de vedere fiscal aceste premii sunt recunoscute atat la nivelul persoanei juridice cat si la cel al persoanei fizice (cumparator sau potential client.
Cheltuielile cu popularizarea bunurilor/serviciilor, inregistrate in evidenta contabila conform reglementarilor contabile in vigoare sunt recunoscute la calculul profitului impozabil .
Veniturile din premii nu se impoziteaza, daca au valoare sub 600 lei pentru fiecare premiu.
Puteti sa va inspirati din campania chipsurilor Lay's pe care o gasiti la www.pepsico.ro.
va multumesc mult de tot pentru raspuns
Cu placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs online - aspecte legale alinaaii alinaaii Va rog frumos, imi puteti spune care este diferenta dintre concurs si loterie publicitara? daca vreau sa fac un concurs in care utilizatorii sunt pusi ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legea 650/2002- comercializarea produselor si serviciilor mandrut mandrut Am citit legea 650/2002 si am urmatoarele nelamuriri: - [i]Art. 54. spune asa: Nu sunt asimilate loteriei publicitare concursurile in cadrul carora premiile ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor cu premiile de tombola stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Am o nelamurie... O soc. com. organizeaza diverse campanii promotionale in cadrul carora organizeaza tombole si ofera bani, in bani sau in natura. ... (vezi toată discuția)