avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare tardiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare tardiva

cunosc o persoana care este majora, tatal este decedat iar de mama ei nu mai stie nimic de cand avea 10 ani. Pana in prezent a locuit cu un frate mai mare care are 21 de ani.
care este procedura pentru inregistrarea tardiva in aceasta situatie?.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:10, 8 Aprilie 2010
Buna ziua !
Conditiile si procedura de inregistrare tardiva a nasterii sunt :

b) in situatia in care cel nascut a implinit varsta de 1 an de la data nasterii.
In aceasta situatie inregistrarea nasterii se face numai in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii. Mai sunt necesare :
-certificatul medical constatator al nasterii intocmit pe formular-tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului
-certificatul de nastere si actul de identitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama
-certificatul de casatorie al parintilor copilului (daca sunt casatoriti) ; sau dupa caz, declaratia de recunoastere semnata de ambii parinti in cazul in care copilul este rezultatul concubinajului dintre mama si tata (declaratia se da in fata ofiterului de stare civila si din ea trebuie sa rezulte numele si prenumele pe care il va purta copilul)
-daca parintii nu se inteleg cu privire la numele de familie si prenumele copilului, va decide prin dispozitie primarul localitatii unde se inregistreaza nasterea.
Competenta apartine primariei locului unde a avut loc nasterea .
O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva a nasterii - calitate procesuala cassy cassy buna seara! mama care nu a declarat in termen de 1 an nasterea (nu avea act de identitate valabil si necasatorita) poate da in judecata Primaria - serviciul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nou nascutului adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Care sunt actele necesare pentru inregistrarea nou nascutului , in cazul parintilor necasatoriti . Multumesc! [pt tot ce tine de indemnizatie, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva paul123 paul123 Buna seara. cum pot sa formulez o cerere de inregistrare tardiva a nasteri? mentionez ca, am fost inregistrat la nastere in spitalul craiova.dar in prezent ... (vezi toată discuția)