avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul apartamentului unde locuiesc cei doi) ii spune sa paraseasca locuinta si respectivul nu doreste ce este de facut? ce proceduri?,ca din cate stiu daca traiesc prin concubinaj si am un aparatament fiind unicul proprietar celalat nu are drept la el,fiecare la bunurile achizitionate in parte,nu? Aaa si cel care nu doreste sa paraseasca locuinta este trecut pe un alt contract cu numele "Contract de subinchiriere" si in care spune ca unicul proprietar ......da in chirie o camera subchiriasului domnul......astept si eu niste raspunsuri concrete o zi buna si frumoasa.Mari multumiri!! Dan.
Cel mai recent răspuns: HDanHD , utilizator 16:27, 11 Aprilie 2010
pai mama este unicul proprietar pe contractul de apartament, si tatal este trecut pe un alt contract cu numele la contract "contract de subinchiriere'' si in el scrie proprietarul doamna.....inchirieaza o camera pe perioada nedeterminata subchiriasului domnul..... si mai precizeaza ca in cazul in care proprietarul paraseste locuinta in mod legal si subchiriasul trebuie sa paraseasca locuinta.Dar pe contractul de apartament scrie ca mama mea este unicul proprietar. Apartamentul a fost cumparat cand cei doi erau impreuna dar mama mea la cumparat,tatal meu a mai cumparat bunuri materiale
pai nu mama mea este unicul proprietar pe contractul de apartament dar mai are inca un contract cu numele de "contract de subinchiriere" in care se precizeaza ca unicul proprietar (mama) ofera spre inchiriere o camera pe perioada nedeterminata subchiriasului (tata)
Dat fiind faptul ca nu dati corect toate detaliile,va recomand sa discutati cu un avocat caruia sa-i prezentati contractele.Numai in aceste conditii veti putea avea un sfat clar sin precis si la obiect.
Atentie! avand in vedere perioada nedeterminata a contractului de subinchiriere incheiat intre mama dvs. si chirias, este evident ca nu poate fi actionat in judecata pentru evacuare ,pentru lipsa titlu, pentru ca iata are un titlu valabil ca si perioada, insa trebuie sa mergeti la un avocat care sa lectureze restul clauzelor contractuale pentru a gasi un alt motiv de evacuare si mai sper ca acest contract este inregistrat la Administratia Fiscala si nu este unul incheiat doar intre parti, pentru ca iata concubinul iar putea face greutati mamei pe acest aspect, pentru ca legal in urma inchirierii se percepe o suma de bani ( chiar daca exista in fapt o relatie de concubinaj la mijloc)
cred ca doamna era chiris al icralului, iar domnul a subinchiriat acea camera. apoi mama a cumparat pe numele dansii ap de la stat, in concluzie, domnul nu are drepturi. daca omul are domiciliul acolo, va trebui sa obtineti un ordin de evacuare in instanta.
bunurile se impart functie de cum s-au cumparat fiecare

Alte discuții în legătură

Concubinaj HDanHD HDanHD Buna, am o problema cu parinti mei, sunt impreuna (stau impreuna) de 25 de ani dar nu sunt casatoriti,avem un apartament cumparat de mama (acum 20 de ani) si ... (vezi toată discuția)
Act neatacabil elly80 elly80 Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Drepturi dobandite in urma concubinajului lionesse05 lionesse05 Mama mea traieste in concubinaj de aproximativ 7 ani. eu nu mai locuiesc cu mama de cativa ani buni, deoarece m-am mutat si ulterior am descoperit ca nu ma ... (vezi toată discuția)