avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

De cujusul a lasat in urma sa 3 copii-un fiu care are la rindul sau 2 copii,o fiica ce are un copil,ambii copii ai de cujusului din aceeasi casatorie si al treilea copil un fiu din afara casatoriei ,predecedat care are 2 copii.Cu ocazia dezbaterii succesiunii fiica de cujusului a renuntat expres la mostenire.Certificatul de mostenire s-a emis numai pe numele fiului.Noi ,fii copilului predecedat am actionat in instanta rezolutia notarului.Care va fi rezultatul actiunii,vom avea si noi copiii fiului predecedat parte la succesiune si ce parte ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:00, 11 Aprilie 2010
Nu intra si nepotii de fiu, daca fiul e in viata. In ordinea venirii la succesiune, descendentul in viata ii inlatura.
Buna ziua!
Sunt fiul unui predecedat nedemn ce cota mi se cuvine la suuccesiune ca urmare a beneficiului reprezentarii?
Locul nedemnului decedat in momentul deschiderii succesiunii nu este util, deci descendentul lui nu il poate reprezenta.



Sunteti sigur ca e vorba de nedemnitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Succesiuni law_and_order law_and_order Buna ziua! sunt studenta la drept in anul 4 si invat pentru o restanta la drept civil - succesiuni. din pacate nu am putut sa ajung la cursuri si la seminarii, ... (vezi toată discuția)
Drept civil. succesiuni elena2424 elena2424 Rudele de cujus-ului cu vocaţie succesorală legală generală la momentul deschiderii succesiunii sunt următoarele: - din clasa I: soţia ... (vezi toată discuția)