avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cineva a folosit o fotografie din site-ul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cineva a folosit o fotografie din site-ul meu

cineva a folosit o fotografie din site-ul meu . este normal,legal ? ce pot face ?
[EDITAT]
credeti ca e mai bine sa trec cu vederea?
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
ContSters20980, utilizator
Va afecteaza in vreun fel folosirea acelor fotografii?
B-)
Puteti demonstra cine a folosit fotografiile si daca a facut acest lucru prejudiciindu-va in vreun fel?
In cazul in care cineva copiaza si publica (se foloseste) de un element (fotografie, filmare sau text) dintr-un site care nu-i apartine, infaptuieste o infractiune pasibila de pedeapsa numai daca proprietarul site-ului demonstreaza ca a fost prejudiciat prin aceasta actiune, sau se considera infractiune indiferent de faptul ca a lezat sau nu proprietarul de drept al acelui element ?
Nu este infractiune, este un delict civil.
gasiti accesand linkul de mai jos o solutie din practica instantelor de judecata intr-un dosar identic in care am reprezentat partea ce folosise aparent "abuziv" fotografia unui tert.

in acel caz, proprietarul fotografiei a pierdut, instanta respingand cererea de acordare de despagubiri ca neintemeiata.

e posibil insa ca, poate cu alte premize si alta argumentatie, solutia sa fie alta.

[ link extern ]
Pentru a beneficia de protectia legii 8/1996, dumneavoastra trebuie sa dovediti indeplinirea, de catre pretinsa incalcare, a doua conditii cumulative, adica extragerea sau reutilizarea trebuie sa fie totala sau substantiala fie din punct de vedere cantitativ, fie calitativ.

„Extragere”, „reutilizare”, ”parte substantiala, evaluata cantitativ”, „parte substantiala, evaluata calitativ”

Termenul de „extragere” reprezinta transferul permanent sau temporar, prin orice mijloace sau orice forma a integritatii sau a unei parti substantiale a unei baze de date intr-un alt mediu (de stocare).

Expresia „Parte substantiala, evaluata cantitativ a continutului unei baze de date” se refera la volumul de date extrase din baza de date si trebuie apreciata in raport cu intregul volum al continutului bazei de date.

Expresia „Parte substantiala, evaluata calitativ a continutului unei baze de date” se refera la marimea investitiei efectuate de detinatorul bazei de date in obtinerea, verificarea sau prezentarea informatiei care face obiectul extractiei.


Conform Inaltei Curti Europene de Justitie, orice parte a bazei de date care nu indeplineste criteriile pentru a fi definita ca substantiala, este apreciata ca fiind nesubstantiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate intelectuala - continutul bazelor de date, anunturi de angajare pe internet chrf chrf Va salut, > > Va rog, daca se poate, sa ma ajutati sa gasesc o solutie la urmatoarea > problema. Doresc sa dezvolt un site de agregare a ... (vezi toată discuția)
Proprietate intelectualã ºtiri rss rwuanna rwuanna As vrea sa afisez intr-un website pe care il detin, stiri RSS distribuite pe internet gratis de agentii / ziare ca Antena 3, gandul.info si altele. Pe ... (vezi toată discuția)
Copyrights baze de date LM2012 LM2012 As dori sa cer o opinie in urmatoarea problema. Avem un site cu o baza de date cu parola ca parte a unui serviciu mai amplu. La un moment, pentru a creste ... (vezi toată discuția)