avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA bon fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

bon fiscal

buna ziua,
administratorul mi-a adus niste bonuri de motorina; formatul acestora este la fel ca bonurile obisnuite ex: alimente,haine etc deci nu au formatul ca cele de la renumitele peco-uri.
dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac, sa deduc tva, ch. deductibila?
multumesc!
va sfatuiesc sa le inscrieti pe un document de decont ,pe care il dati la semnat la administrator,.apoi veti inregistra aceste bonuri ca si cheltuieli nedeductibile si nu deduceti tva.
multumesc mult, dar daca il atasez la un decont atunci treb sa fac 542=5311 si 3022neded.=542 asa-i? adica daca am decont treb sa lucrez neaparat cu ct 542 sau ii fac doar nc 3022=5311 si 6022=3022???
multumesc inca odata!!!
lucrezi prin 6022neded =542 ,apoi faci 542=5311 in baza dispozitie de plata pentru caserie.(semnata,B.I....data..etc..)
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil
Din cat am inteles este vorba de bon fiscal pentru achizitie de motorina deci nu se impune intocmirea unui decont ca document justificativ atentie insa la deductibilitate art.31 alin 3) lit n si art 145^1 cod fiscal.

Norme metodologice CF pct.46
"(2) Pentru carburanţii auto achiziţionaţi, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului. Prevederile acestui alineat se completează cu cele ale pct. 451."
pai sa inteleg atunci ca pot deduce tva de pe bon benzina, indiferent cum arata bonul: ca acelea de la petrom sau ca acelea de la librarie???
multumesc
formatul bonului m-a indus in eroare#-o

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile - pfa traducãtor sonia1978 sonia1978 Buna ziua! Am inceput demersurile pentru a deveni PFA, am o autorizatie de traducator. Am achizitionat cele doua stamplie (dreptunghiulara + rotunda), ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale elenadove elenadove ce elemente obligatorii trebuie sa contina un bon fiscal pentru a putea fi decontat sa aiba den furnizor, cif, suma,tva este obligatoriu sa scrie pe el ... (vezi toată discuția)
Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)