avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bonuri fiscale

ce elemente obligatorii trebuie sa contina un bon fiscal pentru a putea fi decontat
sa aiba den furnizor, cif, suma,tva
este obligatoriu sa scrie pe el "bon fiscal"?
sunt bonuri care nu au imprimate denumirea de ''bon fiscal" dar au un nr ''RL TL0336006642''
ce reprezinta ''RL TL0336006642'' -furnizorul din Tulcea?

se pot deconta BF care nu sunt stampilate pe verso?
va multumesc


Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:22, 15 Septembrie 2009
Bonurile fiscale se deconteaza in limita a 100 lei/bon,cu conditia sa fie stampilate de unitatea emitenta!
Cele nestampilate nu sunt valabile la decont.
revenire
am inteles ca nr de pe bonul fiscal precedat de indicativul de jud este seria fiscala;
deci daca pe bon nu apare mentiunea 'bon fiscal" dar are aceasta serie tiparita este document justificativ si de poate deconta?
La intrebarea :
Având în vedere abrogarea H.G. nr. 831/1997, care sunt condiţiile în care pot fi înregistrate în contabilitate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale?
mf , prin asistenta contribuabili raspunde asa :

1.înregistrarea în contabilitate a bunurilor achiziţionate sau a cheltuielilor efectuate de entitate şi achitate pe bază de bon fiscal (cu numerar sau card bancar), se poate efectua dacă:
a) entitatea solicită furnizorului factura aferentă bunurilor livrate sau serviciilor prestate, având ca anexă bonul fiscal emis de aparatul de marcat electronic fiscal;
sau
b) entitatea justifică cheltuielile efectuate fie prin documente care atestă intrarea în gestiune a bunurilor achiziţionate, fie cu alte documente cum sunt: ordin de deplasare, decont de cheltuieli, la care se anexează bonul fiscal, documentele respective fiind avizate de persoana care aprobă efectuarea acestor cheltuieli.

În cazul achiziţionării carburanţilor auto pe bază de bon fiscal, în conformitate cu prevederile din Codul fiscal, aceste bonuri pot fi utilizate ca documente justificative care stau la baza înregistrării cheltuielilor în contabilitate, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului.
---------------------------------------
In oug 28/1999 scrie ca :
Art. 4. - (1) Bonul fiscal este documentul emis de aparatul de marcat electronic fiscal, care trebuie să cuprindă cel puţin: denumirea şi codul fiscal ale agentului economic emitent; adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal; logotipul şi seria fiscală ale aparatului; numărul de ordine; data şi ora emiterii; denumirea fiecărui bun livrat sau serviciu prestat; preţul sau tariful unitar; cantitatea; valoarea pe fiecare operaţiune, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cu indicarea cotei de taxă; valoarea totală a bonului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată; valoarea totală a taxei pe valoarea adăugată pe cote de taxă, cu indicarea nivelului de cotă; valoarea totală a operaţiunilor scutite de taxa pe valoarea adăugată, precum şi valoarea altor taxe care nu se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, dacă este cazul.

Dupa cum vedeti , nu se cere explicit ca pe un bon sa apara scris" bon fiscal " .

Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal cimpazu cimpazu buna ziua, administratorul mi-a adus niste bonuri de motorina; formatul acestora este la fel ca bonurile obisnuite ex: alimente,haine etc deci nu au formatul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bonurilor fiscale iaurel iaurel Buna ziua! Am o intreprindere individuala. Referitor la inregistrarea bonurilor fiscale, as vrea sa stiu urmatoarele: -daca mai exista limita de ... (vezi toată discuția)