avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neagravarea situatiei in propriul apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neagravarea situatiei in propriul apel

Am o nelamurire . La art 372 Cpp se precizeaza " instanta de apel nu poate crea o situatie mai grava ptr cel care a declarat apel " . Presupunand ca instanta de fond , ptr o infractiune achita pe inculpat datorita faptului ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii judecate . Inculpatul achitat declara in termen apel intrucat vrea sa raspunda ptr fapta comisa , iar in acest termen , intra in posesia unei probe care dovedeste vinovatia sa si savarsirea infractiunii ( acel element constitutiv care lipsea in prima instanta ) .
Considerati ca apelul va fi admis ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:40, 14 Aprilie 2010
Mi se pare o aberatie! daca inculpatul a fost achitat in fond , de ce ar face apel??????????????????????
B-)
Este o supozitie utopica, pentru ca nici un inculpat nu va solicita propria incriminare.
Daca ar fi avut mustrari de constinta, ar fi recunoscut fapta in faza de cercetare sau la fond.
Oricum, daca era ceva putred in Danemarca, ar fi facut apel si Parchetul, si s-ar fi rezolvat problema cu cazarea inculpatului model.
Nu conteaza motivele care stau la baza introducerii apelului . Considerati ca ar fi posibil sa se admita in conditiile precizate anterior ?
Daca pentru dvs nu conteaza motivele apelului , atunci conteaza pentru noi care este temeiul legal in baza caruia a fost achitat acel inculpat....
Am precizat motivul achitarii in prima instanta , lipsa unui element constitutiv al infractiunii , neexistand proba care sa fie administrata in prima faza ptr dovedirea acelui element , proba care ulterior este pusa la dispozitia instantei in apelul declarat de inculpat , tocmai de catre el .
Intrebarea ramane in picioare .

Alte discuții în legătură

Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)
Recurs la i c c j . in cazul in care eu am facut recurs iar parchetul nu a facut recurs . maneageorge99 maneageorge99 BUNA SEARA ! Am fost condamnat la 5 ani cu executare de catre instanta de fond,mentinuta de Curtea De Apel,acum am facut recurs si am primul termen la I C C J ... (vezi toată discuția)
Limitele rejudecarii in penal andreiluputan andreiluputan Buna ziua, ma confrunt cu o problema care necesita atentia dvs. In speta, inculpatul a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de inselaciune si a ... (vezi toată discuția)