avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclama publicitara montata pe laterala blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclama publicitara montata pe laterala blocului

A fost montata pe laterala blocului , fixata cu funii, o reclama publicitara care face un zgomot teribil de fiecare data cand adie vantul.Nici eu si nici vecinii nu am fost consultati si nici nu n-i s-a cerut acordul pentru a fi montata.Putem cere sa o dea jos sau sa fie mutata?Si la cine ar trebui sa ne adresam?
O seara buna tuturor
Cel mai recent răspuns: epicx , utilizator 23:02, 13 Aprilie 2010
trebuie vorbit cu administratia blocului sa vedeti in ce conditii sa montat aceea reclama.. cel putin presedintele asociatiei de bloc trebuie sa cunoasca aspecte legate de montarea reclamei si conditiile in care ea poate fi data jos
Intrebarea ar trebui sa o puneti administratorului si presedintelui asociatiei.
Fara acordul lor nu s-ar fi putut agata acolo. Dar macar ei stiu toate detaliile "afacerii".

Orice mesh publicitar se pune pe fatada unui bloc cu acordul comitetului executiv (al presedintelui), nu al administratorului, pentru ca presedintele reprezinta proprietarii si proprietatea comuna in relatiile cu tertii. V-am spus ca administratorul nu are a face cu avizul pentru ca in multe asociatii, in lipsa unei conduceri efective, acesta isi aroga si aceste atributiuni pe care nu le are legal.

In plus de aceasta se cere si acordul proprietarilor direct afectati, carora fie li se acopera o parte din ferestre, fie, cum este cazul la Dv. pot fi deranjati de zgomotul acestora cand bate vantul, probabil nici nu a fost bine fixat.

Ce e de facut?
- interesati-va la administrator sau presedinte cine a dat avizul.
- cereti sa fie dat jos sau sa vina cei de la firma care l-a montat sa-l fixeze astfel incat sa nu va mai creeze dezagremente.
- intrebati daca pentru aceasta afisare s-a facut un contract de inchiriere, daca se percepe chirie si unde se duc banii pentru chirie.

E posibil ca lucrurile, pana la un punct, sa fie corect facute, dar faptul ca nu ati fost intrebati si nu vi s-a cerut acordul naste semne de intrebare justificate.

De asemenea afisajul pe exteriorl blocurilor este autorizat in fiecare caz in parte si de primaria de care apartine asociatia de proprietari.
Bun, dar am si eu o intrebare: un "cearsaf" d-asta publicitar, instalat pe fatada scarii (acopera inclusiv ferestrele scarii), se considera ca fiind pus pe partea comuna? Adica banii proveniti din inchirierea acelui spatiu, ar trebui sa se duca in fondul de reparatii al scarii, sau in buzunarele unora sau altora care se simt "afectati"(printre care evident presendintele si administrorul, care ca 2 amici buni s-au unit si la "suferinta")?

PS: bineinteles ca nu ne-a intrebat absolut nimeni, si ne-am trezit intr-o zi cu el pe bloc.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
epicx, utilizator
Oriunde plasat, fiind pe fatada blocului, este pus pe proprietatea comuna. Cum ilustrati Dv., bag seama ca nu afecteaza pe nimeni direct, in apartamentul personal.
Banii din chirie trebuie sa mearga in fondul de reparatii, nu repartizat celor afectati obiectiv sau subiectiv..
Multumesc de raspuns. Se poate sa-mi indicati un articol de lege care stipuleaza aceasta? Care ar fi pasii de urmat, dat fiind faptul ca banii au fost insusiti ilegal de presedinte si administrator?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna ALGORITHM ALGORITHM Lucrez la o agentie de publicitate si va cer ajutorul in ceea ce priveste un contract . Am incheiat cu o asociatie de proprietari un contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Reclama pe bloc. pres. asoc. de locatari a spus ca semnatura mea nu conteaza shalimar shalimar Saptamana trecuta a venit presedintele de asociatie la mine pt a-i semna aprobarea de a pune reclama pe peretele exterior al blocului, pe partea unde am si eu ... (vezi toată discuția)