avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Eliberare diploma de licenta de la Universitatea Spiru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Eliberare diploma de licenta de la Universitatea Spiru Haret

Buna ziua,

Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata studiilor 4 ani,promotia 2008, si al examenului de licenta din februarie 2009,la Centrul Tehnologic Suceava,conform adeverintei nr.293/23.02.2009.Va rog sa ma ajutati in demersurile mele de a ridica diploma de licenta de la Universitatea Spiru Haret.

Mentionez ca,incepand cu 01.02.2010, am incercat sa aflu informatii despre eliberarea diplomei de la Biroul Juridic,Biroul de Eliberari Diplome si de la Secretariatul General al Universitatii Spiru Haret.De la toti angajatii cu care am intrat in contact am primit numai raspunsuri care se concluzioneaza in urmatoarea fraza: “Nu am primit inca de la Ministerul Educatiei formularele pentru tiparirea diplomelor,urmeaza sa le primim insa nu stim cand.”
Diploma de licenta imi este necesara pentru angajarea la Ministerul de Justitie,functia executor bancar.
Am trimis o cerere si la Ministerul Educatiei insa nu am primit deocamdata raspuns.
Care ar fi demersurile pentru a intra in cel mai scurt timp in posesia diplomei?
Cel mai recent răspuns: aylin_maria , utilizator 01:13, 12 Octombrie 2011
Am si eu o intrebare catre cei care sunt mai familiarizati cu situatia: exista vreo posibilitate sa sa sustin din nou licenta la o alta facultate, pe baza anilor de studiu la Spiru Haret? Chit ca trebuie sa mai fac alte cursuri in plus. Intrebarea mea este ma accepta cineva? Studiile mele valoreaza ceva sau toti anii de scoala, banii si timpul investit sunt egale cu zero?

Stiu ca se punea problema sa mai dam cateva examene in plus dar inca nu s-a hotarat. Eu nu am timp sa astept zece mii de ani pana cand Ministerul si USH se sinchisesc sa se ocupe de asta - si in timp ce USH sufera de o durere acuta in cot si isi face reclama linistita ca sa isi atraga noi studenti, in situatia in care nu a fost capabila sa le elibereze diplome promotiilor precedente. Ideea e ca as dori sa rezolv situatia sigura si asta fara sa mai fac facultatea de la capat inca o data.

Se poate asa ceva?
Momentan nu exista nici o posibilitate de echivalare examene promovate la USH in cadrul altor universitati. Pana la abrogarea OG10 s-ar fi putut, insa nici in acea perioada nu te primea nimeni, pentru ca nu existau norme metodologice clare de aplicare in acest sens. Personal, am batut la usile multor universitati, insa in zadar..
Avand in vedere ca la aceasta ora nu mai exista nici un fel de reglementare in vederea echivalarii, singura solutie pe care o ai este aceea de a incerca sa finalizezi tot la USH cea de-a doua specializare, acreditata, in cadrul aceleiasi facultati absolvite anterior, avand grija sa se respecte legislatia cu privire la cea de-a doua spec.
Celelalte alternative sunt : sa astepti in continuare o reglementare guvernamentala/ministeriala cu privire la "diplomele 2009" sau obtinerea "diplomei 2009" prin intermediul instantei.
Buna ziua. Am terminat master MORU la Spiru Haret Bucuresti la zi in 2010. La biroul de eliberari acte mi se spune ca nu au venit formularele de la Minister si nu se stie cand vor veni ... Pe site ul ARACIS acest master e acreditat, e drept, decat vreo 50 de locuri..
La facultate mi s a spus ca mi se poate elibera o alta adeverinta pentru ca cea veche a expirat dar pe mine nu ma ajuta, diploma fiindu mi necesara in afara tarii.

Ce pot face in aceasta situatie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale - minister andr44u andr44u Buna seara. Va expun urmatoarea situatie. Sunt absolventa Facultatii de Sociologie-Psihologie Univ. Spiru Haret, promotia 2005-2008, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)