avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... depunere situatie contabila 2009
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

depunere situatie contabila 2009

As vrea sa stiu ce se intampla in cazul unei societati aflata in lichidare (dizolvata la ORC pentru nedepunerea la termen a bilanturilor din anii anteriori) ce trebuie sa faca in ceea ce priveste aceasta situatie?:O
Extras din normele de aplicare privind depunerea situatiei contabile a societatilor comerciale cu aplicabilitate pentru 31 decembrie 2009:"Totodata, in termen de 15 zile de la terminarea lichidarii societatilor comerciale, lichidatorii trebuie sa depuna la unitatile teritoriale ale ANAF situatia financiara finala. Pe perioada lichidarii, societatile comerciale aflate in lichidare nu intocmesc raportari anuale la 31 decembrie 2009, urmand sa depuna in acest sens la unitatile teritoriale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii."#-o
Societatea nu are numit un lichidator si nu stiu ce ar trebui facut in continuare.#-o

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:44, 16 Aprilie 2010
Bună seara.
Având în vedere că nu s-a terminat dizolvarea şi lichidarea firmei,dacă nu alegeţi varianta cu declaraţia pe propria răspundere, pentru a nu mai adăuga alte probleme celor existente deja firmei dizolvate, recomandat ar fi să depuneţi totuşi bilanţ şi pe 2009,evitaţi astfel amenzi .
Societatea nu are numit un lichidator si nu stiu ce ar trebui facut in continuare

Sa numiti un lichidator in conformitate cu prevederile art 237 din L 31/1990
Referitor la situatiile financiare se depun la ONRC - bilant normal nu declaratie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant de lichidare lavih lavih Regimul Contabil si fiscal a societatilor aflate in lichidare.bilantul societatilor aflate in procesul de dizolvare simultan cu licu hidare 15.12.2011 si ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate anaf corinatone corinatone Buna ziua Sunt in proces de inchidere a societatii. Firma nu are datorii la bugetul de stat, singura problema este ca lipsesc in baza lor de date doua ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)