avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant de lichidare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant de lichidare

Regimul Contabil si fiscal a societatilor aflate in lichidare.bilantul societatilor aflate in procesul de dizolvare simultan cu licu hidare 15.12.2011 si societatea avea datorii doar fata de asociati! Care sunt pasii de urmat in intocmirea bilantului?
Va multumesc!
Cu respect,Lavinia
Cel mai recent răspuns: beatrice culda , utilizator 19:16, 23 Mai 2012
Raportarea anuala intocmita de persoanele juridice aflate in lichidare, potrivit prevederilor art. 36 alin.3 din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada lichidarii trebuia depusa in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic.

Raportarea anuala se intocmeste si depune conform prevederilor OMFP 52/2012 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.
Entitatile aflate in lichidare intocmesc si depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari anuale la 31 decembrie care cuprind urmatoarele formulare:
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
b) Situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20);
c) Date informative (cod 30);
d) Situatia activelor imobilizate (cod 40.
Formularele “Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii”, “Situatia veniturilor si cheltuielilor”, “Date informative” si “Situatia activelor imobilizate” cuprinse in raportarea anuala la 31 decembrie sunt intocmite pe baza balantei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie.
Formularele care compun raportarile anuale la 31 decembrie se completeaza in lei. Aceasta unitate de masura se va trece pe fiecare formular.
Raportarile anuale la 31 decembrie se semneaza de persoanele abilitate potrivit legii sa semneze situatiile financiare anuale.
Raportarile anuale la 31 decembrie se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii.
Entitatile depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportarile anuale la 31 decembrie, in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.
Formatul electronic al raportarilor anuale la 31 decembrie, continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta, se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice pentru intocmirea raportarilor anuale la 31 decembrie, aplicabil entitatilor aflate in lichidare.
Programul de asistenta este pus la dispozitia entitatilor gratuit de unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau poate fi descarcat raportarile anuale la 31 decembrie se intocmesc cu ajutorul programelor de asistenta elaborate de MFP si poate fi descarcat de pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili/Programe utile/Situatii financiare.
Formatul electronic al raportarilor anuale la 31 decembrie, generat prin programele de asistenta, consta intr-un fisier PDF avand atasat un fisier .xml :

[ link extern ]

Termenul a trecut deja. Nu ati depus raportarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna ziua Doamna Gabrielle,
O societate care a fost suspendata pana la 1 mai 2012 si a demarat la ORC etapa I pentru dizolvare si lichidare simultana la data de 30.04.2012, cand trebuie sa depuna la admin. fin. Bilantul de lichidare ?
In situatiile care insotesc Bilantul se preiau soldurile la 01.01.2012 si se inchid cu data de 30.04.2012 ? Dosarul este acelasi ca la un bilant anual la 31 decembrie ?
Am validat Bilantul de lichidare dar formularul prevede 01.01.2012- 31.12.2012 si nu se poate modifica in 30.04.2012. Este corect ?
va multumesc tare mult,
cu stima,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am constatat preluarea greșită, ani la rând, a capitalului social în bilanț. cum se poate corecta această eroare? ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-a preluat gresit capitalul social in bilant trebuia sa fie 200 lei in loc de 210, ...si asta ani la rand. Cum se poate corecta ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare si dizolvare simultana la 30.04.2012 beatrice culda beatrice culda Buna ziua, O societate care a fost suspendata pana la 1 mai 2012 si a demarat la ORC etapa I pentru dizolvare si lichidare simultana la data de 30.04.2012, ... (vezi toată discuția)