avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FANTASTIC!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FANTASTIC!!!

Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata....
Strangem actele, ajungel la registru, asociati un cetatean cu dubla cetatenie, romana/irlandeza si unul francez. Cetateanul roman nu are buletin romanesc, nu domiciliaza in Ro din 1978 dar are CNP(normal ca s-a nascut aici), CNP care este trecut pe pasaport. Judele de la registru vede ca are CNP si zice: nu este suficienta declaratia pe propria raspundere ca nu are datorii fata de statul roman, trebuie sa imi aduceti cazier fiscal. Ajungem la caziere: nu putem sa ii eliberam cazier fiscal deoarece nu are buletin. Doamna, dar are CNP, il puteti identifica. Nu, nu se poate. Faceti-i NIF. Ajungem la NIF. Nu putem sa va dam NIF pentru ca este cetatean roman, are deja CNP, NIF-ul se da doar pentru cetatenii straini. Mergem la Ministerul finantelor, aflam ca nu figureaza inregistrat fiscal in Ro sub nici o forma. Aaaaa pai trebuie sa il inregistrati. Cum? Nu stiu, mergeti dvs la caziere....Epopeea nu s-a terminat, azi ne intoarcem la caziere...am vaga banuiala ca nu vom rezolva nimic. Va tin la curent. Daca ati intalnit vreo situatie asemanatoare spuneti-mi si mie cum ati rezolvat-o. Pe 27 feb se discuta perimarea dosarului la Registrul Comertului asa ca....
Multumesc
Eu am patit o situatie asemanatoare in urma cu vreo 4 ani, dar s-a rezolvat pana la urma cu declaratie pe proprie raspundere.
De ce nu incerci sa-l identifici cu celalalt pasaport?
aaaa...pai declaratie pe proprie raspundere aveam de la inceput dar stiti ca prezumtia de nevinovatie nu este decat o notiune abtsracta si ca judele de la registru a considerat ca nu este suficient, poate omul minte, nu?!!! Si ma incapatanez sa nu il identific cu pasaportul strain pentru ca omul nu vrea. I se pare o minciuna prin omisiune ceea ce si este.....si nu vrea sa accepte asta.
Da, nu prea sunt de acord... Ar insemna dupa aceasta logica faptul ca, daca la cetatenii straini ajunge decl pe propria rasp si la cei romani nu, ca cetatenii romani sunt prezumati a minti...
Gresit: regula e Cazier fiscal, acolo unde practica ar pune probleme deosebite care ar putea duce la ingreunarea exagerata a desfasurarii activitatii comerciale, se rezuma doar la declaratie.
Nu numai asta, sigur ca omul, cetatean roman, putea beneficia de toate drepturile, dar trebuia sa se supuna si el legilor romane, ca n-o fi mai bun cetatean roman decat noi, astialalti, care stam in tara...

Pana la alinierea totala a normelor interne la cele europene, actele de identitate care se elibereaza cetateanului roman sunt cartea de identitate si cartea de identitate provizorie. Cu acesta se face dovada identitatii, a adresei de domiciliu si, dupa caz, a adresei de resedinta a titularului. In sensul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.97/2005, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate. Cartea de identitate provizorie se elibereaza atunci cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare eliberarii cartii de identitate si in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, care locuiesc temporar in Romania.
Bafta!
Da...prin urmare sa il ia cineva in spatiu, chiar daca el nu sta decat cate un we in tara din 2 in 3 luni ca sa aiba si el saracul o resedinta. Sau cel mai bine...sa isi cumpere o casa si sa aiba si el domiciliu ca tot romanul ca sa poata sa isi faca buletin si sa ii scot cazier fiscal:)
Deci o solutie s-a gasit dar scarpinandu-ne cu mana dreapta la urechea stanga. Ceea ce ma scoate din minti este imposibilitatea celor 3 institutii: Registrul Comertului, Administratia Financiara si DGFP - caziere de a-mi spune care este solutia legala in acest caz. Mentionez ca solutia la care am recurs mi-a fost data pe holul DGFP prin bunavointa unui angajat de acolo, nefiind in nici un caz o abordare oficiala. Aceasta ar fi fost sa fac eu o cerere la ministerul finantelor si sa ii intreb ce sa fac. Si ei sa imi raspunda in 30 de zile si sa intram iar in lantul slabiciunilor....
Cred ca cei de la DGFP au gresit pt. ca trebuia sa elibereze NIF-ul chiar fiind cetatean roman cu CNP, dar neavand domiciliul in tara.

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva - problema cazier fiscal administrator strain bogdan27 bogdan27 Buna ziua, Intampin o problema cu AFP sector 4, pe care nu am intalnit-o la alte administratii de sector. Pe scurt, atunci cand vreau sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)