avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am si eu o intrebare, cum se poate evita (stopa) executarea silita a unei Banci la care am facut un credit de consum sub 10000 ron si datorita faptului ca am ramas fara job si fara nici un venit nu mai am cum sa platesc ratele la zi, desi candva eram bun-platnic ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Scrat30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:31, 14 Aprilie 2010
Buna ziua !
In primul rand va sfatuiesc sa va adresati bancii, solicitand reesalonarea ratelor si recalcularea acestora in functie de posibilitatile dumneavoastra. Aceasta este calea amiabila si solutia cea mai favorabila dumneavoastra. In acest sens puteti solicita si o audienta la conducerea bancii. Datoria nu este tocmai mare, dar penalitatile pot deveni impovaratoare, fapt pentru care o reinnoire a contractului( bineinteles cu acceptul bancii creditoare) v- ar fi favorabila.
In alta ordine de idei, consider ca , in cazul in care nu sunt acceptate propunerile dumneavoastra, si se va incepe procedura executarii, este bine sa va luati masuri pentru a nu avea bunuri pe numele dumneavoastra sau in coproprietate. Asta in masura in care contractul de creditare nu este cu garantie reala( gaj, ipoteca sau privilegiu, adica inclusiv giranti) situatie in care problema este mai complexa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si reesalonare credite persoana fizica Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Vreau sa solicit bancilor la care am credte, suspendarea si reesalonarea acestora, pe o anumita perioada, pe motiv de reducere a veniturilor - nu ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca functionar public functionar public Am un credit din 2008 la [editat]. Am trimis o adresa la sediul lor central prin care solicitam recalcularea ratelor pe motiv ca mi s-a diminuat salariul, dar ... (vezi toată discuția)