avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... suspendare si reesalonare credite persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

suspendare si reesalonare credite persoana fizica

Buna ziua,

Vreau sa solicit bancilor la care am credte, suspendarea si reesalonarea acestora, pe o anumita perioada, pe motiv de reducere a veniturilor - nu am servici si nu beneficiez de somaj, creditele sunt platite din salarul sotului . Ce trebuie sa cunosc despre acest lucru, in momentul in care ma prezint la banca?
1. Se poate solicita suspendarea a trei credite, in acelasi timp? 2 de consum si unul ipotecar? Cum pot argumenta cel mai bine acest lucru?
2. Se suspenda si dobanda si rata, sau doar una dintre acestea?
3. Care sunt consecintele suspendarii? (de ex.: apartamentul luat cu credit ipotecar, poate fi dat in chirie sau vandut, in perioada de suspendare?, sau altele)
4. Se incheie un contract nou?
5. Sunt clauze noi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 22:12, 5 Decembrie 2009
Buna ziua !
1. Puteti solicita aceasta bancilor creditoare. Daca aveti doua credite la aceeasi banca sigur nu o sa accepte , poate max. unul din ele. De asemeni sunt foarte reticent in ceea ce priveste acceptarea reesalonarii creditului ipotecat. Avand in vedere ca este un cedit cu garantie reala, eu va sfatuiesc ca pe acesta sa- l achitati la termenele prevazute in contract si sa solicitati reesalonare pentru cellalte doua ( de consum).
2. Se suspenda ratele,pana la data stabilita de reincepere a platii ratelor, urmand ca banca sa incheie un act separat in acest sens pe care o sa. l cititi cu mare atentie( sper). Conditiile le stabiliti cu banca.
3. Consecintele suspendarii le veti avea stipulate in contract( de regula o dobanda mai mare).
4. Se incheie un nou contract sau un act aditional.
5. Posibil sa solicite si acceptarea din partea dumneavoastra a unor noi clauze, in principiu este vorba de cele ce tin de asigurarea din partea bancii ca vor recupera debitele.
Cu stima !
Multumesc pentru raspunsuri.

1. Raspunsul acest il intuiam si il consideram varianta pesimista.
2. Din pacate, am inteles ca aceste conditii ti le cam impune banca si nu prea ai de ales, dupa ce dosarul este analizat, la Bucuresti.

Tinem legatura.:)
Buna ziua,

Mi-a ramas gandul la "credit cu garantie reala". Ce presupune asta? Avantaje si dezavantaje?
Silvia Monica a scris:

Buna ziua,

Mi-a ramas gandul la "credit cu garantie reala". Ce presupune asta? Avantaje si dezavantaje?


ipoteca ... imobilul cu care ati garantat. in situatia in care nu va platiti ratele banca va poate executa silit , deci va poate scoate la vanzare prin licitatie imobilul. astfel isi acopera partial creditul acordat, restul urmand sa se indestuleze prin altei cai (de ex. poprire pe salar)
Multumesc. Stiam ce inseamna ipoteca. Credeam ca e ceva in plus, in momentul in care as solicita si mi s-ar aproba reesalonarea. De asta am reformulat intrebarea.

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliara anjinsan anjinsan Buna Ziua, O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Rendez-vous juridic cu noul cod civil. garanþiile ºi tot restul ContSters77883 ContSters77883 După ce am terminat contractele, am luat un avânt mare să termin cât mai curând lectura, şi să citesc în totalitate noul Cod Civil. În acest sens, am ... (vezi toată discuția)