avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui imobil al carui proprietar e in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui imobil al carui proprietar e in strainatate

Buna ziua,

As avea o intrebare in legatura cu vanzarea unui apartament.
Care sunt actele necesare pentru vanzarea unui imobil si care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite in cazul in care proprietarul nu este in tara? Ce acte sunt nevoie (procura, etc)?

Va multumesc anticipat,
Alina Stancu
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 13:38, 14 Aprilie 2010
Va trebuie o procura speciala autentificata de notarul public, prin care este mandatata / imputernicita o alta persoana , in toate demersurile pentru vanzarea apartamentului. Pentru contractul de vanzare -cumparare, trebuie sa prezentati acte doveditoare ca vanzatorul este proprietarul de drept al imobilului ce urmeaza a fi vandut / . la notar vi se spune tot ce trebuie sa prezentati.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
- act de proprietate pentru apartament (eventual si dovada achitarii integrale daca a fost cumparat in rate)
- certificat fiscal de la Primarie (este valabil luna in curs, sau luna in curs si luna viitoare ca a fost emis dupa data de 25 a lunii)
- schite cadastrale - desi nu sunt obligatorii in nici un fel
- adeverinta de la asociatie de proprietari privind plata intretinerii
- dovada achitarii la zi a utilitatilor

Daca proprietarul nu este in tara el poate trimite o procura (pentru vanzare si obtinerea documentelor enumerate anterior) , dupa caz apostilata, pe care o puteti traduce dumneavoastra, sau, se poate prezenta la consulat pentru intocmirea unei asemenea procuri direct in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire spania lucianlaw lucianlaw am o imputernicire emisa de un notar din Spania prin care sunt mandatat de un tert sa efectuez vanzarea unui imobil. Am tradus acest document si am ... (vezi toată discuția)
O procura mai speciala SirNick SirNick Buna ziua,ma confrunt cu o situatie mai delicata, sunt pe cale sa devin proprietarul unui apartament iar acea proprietate are 2 proprietari actuali, sora si ... (vezi toată discuția)