avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Omisiunea numelui unor reclamanti in dispozitivul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Omisiunea numelui unor reclamanti in dispozitivul sentintei civile URGENT

Va rog sa ma lamuriti ce se poate face in urmatoarea situatie. Sindicatul al carui membru sunt a promovat o actiune de recunoastere a unor drepturi banesti prevazute de contractului colectiv de munca la nivelul unitatilor de asistenta sociala ptr.anul 2007-2009. Cauza a fost solutionata definitiv si irevocabil favorabil reclamantilor prin decizia Curtii de Apel.
Sentinta civila s-a comunicat numai sindicatului ptr.memrii sai reclamanti si paratilor. Problema a aparut in momentul in care angajatorul a fost de acord sa plateasca drepturile, (aceasta dupa cca.1 an de la data comunicarii deciziei de la instanta de recurs ) cand s-a constatat ca numele mai multor reclamanti, (aproape 100), au fost omise in practicaua si dispozitivul sentintelor civile, atat a Tribunalului cat si a Curtii de Apel.
La verificarea dosarului la arhiva s-a constatat ca toate persoanele omise se regaseau pe listele reclamantilor insa cu toate acestea nu s-a indeplinit procedura citarii acestora si bineinteles nici nu au fost trecute ulterior in dispozitivul sentintelor civile a celor doua instante care au judecat cauza.
Ce se poate face in aceasta situatie, in conditiile in care in tot acest timp noi reclamantii din dosar nu am cunoscut faptul ca nu ne regasim in aceste sentinte civ, desi in dosar avem calitatea de reclamant, figurand pe listele reclamatilor?
Se poate face cerere de completare a dispozitivului sentintei civ sau cerere de indreptare a erorii materiale, conform art.281 alin.1 Codul de procedura civila?
Pentru omisiunea numelui din sentinta, cererea este supusa vreunui termen de decadere din dreptul de a mai promova actiunea? A ne adresa instantei de judecata cu un nou proces de recunoastere a drepturilor banesti presupune mult timp si posibilitatea foarte mare de a pierde. Ce ne sfatuiti sa facem.
Va rugam mult, este urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 21:45, 15 Aprilie 2010
puteti solicita indreptarea greselii materiale strecurata in dispozitivul hotaririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta a omis sa treaca numele mai multor reclamanti in sentinta civila iolanda15 iolanda15 Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in urmatoarea situatie. Actiunea avand ca obiect -drepturi banesti- a fost promovata de sindicat pentru membrii ... (vezi toată discuția)
Greseala in sentinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In sentinta civila de divort s-a gresit numele. Cum pot rectifica greseala? Aveti un model de indreptare a greselii? Va multumesc (vezi toată discuția)
Sentinta civila plin cu greseli pendre pendre Am divortat am primit sentinta civila plina cu greseli la data de nasterea copilului in loc de 06.05.2001 scrie 05.11.1993 peste tot. Langa asta mai trecut is ... (vezi toată discuția)