avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta a omis sa treaca numele mai multor reclamanti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta a omis sa treaca numele mai multor reclamanti in sentinta civila

Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in urmatoarea situatie.
Actiunea avand ca obiect -drepturi banesti- a fost promovata de sindicat pentru membrii acestuia. Datorita numarului foarte mare de reclamanti in cauza cca 1200 trecuti pe listele anexate la cererea de chemare in judecata, instanta (Tribunalul) a omis sa citeze 77 de reclamanti,si ulterior a omis sa-i treaca si in cuprinsul sentintei civile. Aceasta omisiune a fost preluata ulterior si de catre Curtea de Apel atunci cand s-a judecat recursul. Citarea celorlalti reclamanti in cauza s-a facut catre Sindicat ptr. ca acesta promovase actiunea si ii reprezenta in instanta.
Daca formulam o cererea de indreptare eroare materiala conform art.281 C.Proc. civ. ce sanse avem in conditiile in care a trecut mai mult de 1 an de cand sentinta civila a devenit definitiva si irevocabila prin decizia Curtii de Apel?
Cererea de indreptare a erorii materiale produse prin omisiunea numelui este supusa vreunui termen de prescriptie?
A nu se confunda cu cererea de completarea dispozitivului sentintei, situatie in care este vorba despre cereri incidentale ...asa cum prev art.281 indice 2 C.proc. civ. si pentru care cererea se formuleaza in acelasi termen prevazut pentru apel sau recurs.
Cel mai recent răspuns: iolanda15 , utilizator 22:26, 5 Mai 2010
Cererea de eroare materiala formualta int emeiul art. 281 C.pr.civ
nu are nici un termen pentru introducerea ei.
In baza art 281 Cod procedura civila orice alte greseli materiale strecurate in hotarare,pot fi indreptate,din oficiu sau in urma unei simple cereri,pentru care legal,nu este prevazut termen
Precizari:
Nu trebuia formulata aceasta cerere de indreptare eroare inainte de a se judeca recursul la Curtea de Apel? Greseala a fost preluata si de aceasta din urma instanta.

La judecarea cererii de indreptare eroare mat. instanta poate invoca faptul ca reclamantii omisi nu au fost citati in proces si practic fata de ei cauza nu s-a judecat, sentinta civila pronuntata desi este favorabila relamantilor fata de cei omisi neprofitandu-le acestora?
Cererea de indreptare a erorii materiale nu este supusa judecarii
Faceti cererea astfel cum v-am sfatuit.
Nu are importanta ca nu s-a invocat acesasta imprejurare prin motivele
de recurs.
Important este ca cei lipsa sa se regaseasca in cererea de
chemare in judecata.

Alte discuții în legătură

omisiunea numelui unor reclamanti in dispozitivul sentintei civile urgent iolanda15 iolanda15 Va rog sa ma lamuriti ce se poate face in urmatoarea situatie. Sindicatul al carui membru sunt a promovat o actiune de recunoastere a unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Greseala in sentinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In sentinta civila de divort s-a gresit numele. Cum pot rectifica greseala? Aveti un model de indreptare a greselii? Va multumesc (vezi toată discuția)
Sentinta invalidata marfan marfan Buna ziua, Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)