avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum acces pentru dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum acces pentru dezmembrare teren

buna ziua. detin un teren de 1 ha (26 m / 380 m aprox) si as dori sa-l dezmembrez in 5 parcele. terenul se afla in magurele - ilfov. va rog sa-mi spuneti ce latime trebuie sa aiba acest drum de acces la parcelele din spate, conform legii. arhitecta primariei magurele imi cere o latime de 9 m ceea ce mi se pare aberant de mult - avand in vedere si dimensiunile terenului, as pierde in jur de 3.400 mp din 10.000 mp, iar drumul ar avea latimea unei sosele cu 4 benzi!!!! ce spune legea? va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gia Surdu , utilizator 15:34, 21 Aprilie 2010
si eu zic ca arhitecta a exagerat.. si 5 metri e bine.. latimea a 2 masini,, oricum, va fi drum privat asa ca il faceti cum considerati de cuviinta
pai eu l-as face de 5 m, dar daca apoi nu primesc autorizatie de constructiepentru ca drumul nu are 9 m asa cum a cerut ea? exista vreo lege care sa stipuleze latimea minima a unui asemenea drum de acces?
cereti un certificat de urbanism. acolo trebuie sa fie prevazute conditiile pe care trebuie sa le respectati in zona respectiva.
am depus deja actele la primaria magurele pentru certificatul de urbanism; dar nu exista o lege care sa impuna o regula valabila in toata tara? fiecare oras sau comuna are reguli proprii? cine face aceste reguli pana la urma? pot fi ele atacate in instanta?
mai exista si o alta varianta a dezmembrarii in 5 loturi.
puteti constitui servitute de trecere pe 3 loturi in favoarea celor care nu au acces la drum.

Alte discuții în legătură

Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)