avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit PFA

Buna,

As dori sa stiu daca daca eu infiintez un PFA in 2010 plates impozit 16% sau impozit forfetar?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:22, 17 Aprilie 2010
Impozit forfetar!
:D
Aveti 2 optiuni pentru impozitarea PFA:
1. In sistem real ,pentru care veti tine contabilitate in partida simpla, scopul fiind sa puteti evidentia veniturile si cheltuielile, in vederea stabilirii bazei impozabile, asupra careia se aplica 16% impozit.
2. Pe norrma de venit
Optiunea depinde de tipul activitatii .
Impozitul forfetar nu exista inca. Este un proiect aflat in dezbatere publica , iar acest tip de impozit, daca va fi introdus , va fi aplicat doar de societatile comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se determina baza de impozitare? OVIDIUMATEIAS OVIDIUMATEIAS Cat este baza de inpozitare la PFA. [quot]Trebuie sa platesc si Pensie,Sanatate. Menzionez am gasit de lucru vrea ca PFA plateste 900 EUR fix pe ... (vezi toată discuția)
Ce sa aleg: ii, if sau pfa? ankalupu ankalupu sunt studenta si vreau sa-mi fac o afacere, locul in care stau ar fi ideal o alimentara dar nu as vrea un srl.ce ar fi mai bine sa aleg ii, ifsau pfa? e ... (vezi toată discuția)