avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract prestari servicii sau conventie civila intre ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract prestari servicii sau conventie civila intre un SRL si o persoana fizica

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati. Am un SRL si doresc sa angajez o persoana pentru executarea anumite lucrari de instalatii. Nu stiu ce contract sa fac cu respectiva persoana fizica care nu este si nu se va face persoana fizica autorizata. Pot incheia un contract de prestari servicii sau o conventie civila de prestari servicii ..sau care este diferenta intre ele? Si mai am o intrebare care sunt obligatiile mele ca SRL dpdv fiscal trebuie inregistrat ctr la Adm Financiara, dar ale lui ca persoana fizica?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Viorel80Viorel , utilizator 02:17, 18 Aprilie 2015
Multumesc frumos pentru raspuns. Problema este inca de actualitate.=D>Sunt angajat cu contract de mandat din 01.05.2009 si am depus preventiv declaratia 200 pe 25.06.2010 fara sa va mai astept raspunsul. Din cele scrise de dvs. se pare ca am procedat bine chiar daca am depasit termenul de depunere.#-oMa gandeam ca o sa am probleme pentru ca nu am depus Declaratia 070 dupa incheierea contractului in mai 2009. Daca nu va suparati, ce ati vrut insa sa spuneti in ultima dvs. fraza: "ATENTIE! De la 01 iulie 2010, legiuitorul a avut grija ca lucrurile sa se schimbe, nu chiar in bine... "? Poate mai este timp sa schimbam ceva sau poate chiar sa renuntam a mai fi platiti chiar si cu aceste sume simbolice in asa fel incat sa nu mai platim niciun impozit...:D
Am o intrebare, daca se poate sa primesc raspuns:
In invatamant, persoanelor care predau in regim "plata cu ora"(ca o conventie civila pe perioada determinata) li se va clcula si retine CAS si somaj de la 1 iulie 2010? (acestora, pana in prezent li se retinea CASS si impozit)

Multumesc!
Buna ziua
Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns ?

O persoana fizica poate colabora in baza unei conventii civile cu un PFA ce apartine acelelasi persoane?

PFA-ul desfasoara activiitati agricole.

Persoana fizica va lucra pentru PFA ca mecanic/lacatus/sudor/vopsitor ocazional pentru ai restaura/repara o remorca agricola.
Pentru Viorel80Viorel: adica dumneavoastra sunteti autorizat ca pfa si tot dumneavoastra sa prestati acele lucrari mecanice si sa fiti platit de pfa? Nu merge asa junglerie.
george-neagu a scris:

Pentru Viorel80Viorel: adica dumneavoastra sunteti autorizat ca pfa si tot dumneavoastra sa prestati acele lucrari mecanice si sa fiti platit de pfa? Nu merge asa junglerie.


Nu este jonglerie, oricum persoana fizica va face acele lucrari pentru persoana PFA la negru daca legea nu ii permite la alb.

Idea e de a avea niste acte la mana.
Nu are rost ca acel PFA sa isi mai ia un cod CAEN pentru mecanica, vopsitorie doar pentru o activitate ocazionala.

Daca imi mai iau un Cod CAEN pe mecanica si vopsitorie pot desfasura activitati pentru PFA-ul ce se ocupa cu Agricultura ?

PS: Sunt calificat ca mecanic, mai am o calificare intr-un domeniu agricol inca una in domeniul IT si inca una in domeniul vanzarilor ( urmeaza si marketing).

Sa inteleg ca nu pot lucra pentru mine insumi in momentele libere pentru a construi si administra un site, pentru a vinde produsele online trebuie sa apelez mereu la altcineva?
Acel cineva lucreaza pentru altul si nu va pune suflet ca mine sa iasa o lucrare cat mai buna.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
Viorel80Viorel, utilizator

Alte discuții în legătură

Conventii civile moraruc moraruc Buna ziua, Mai sunt valabile conventiile civile de prestari servicii?daca da,in ce conditii?? (vezi toată discuția)
Conventie civila Vioreld Vioreld salutare. vreau sa inchei cu o persoana fizica o conventie civila. intrebarea mea este ce se plateste in acest caz (doar impozitul de 16%)? cine plateste ... (vezi toată discuția)
Cum este mai rentabil: cim sau conventie civila? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Vreau sa angajez traducatori cu carte de munca si vreau ca suma sa varieze de la o luna la alta, care sunt impozitele (toate cheltuielile) pe care ... (vezi toată discuția)