avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical se imPoziteaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical se imPoziteaza?

Concediul medical, Prenatalul si Postnatalul se imPoziteaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elig , utilizator 16:25, 19 Aprilie 2010
Da.
nu, singura retinere fiind CAS (600*10.5%=63 lei,adica ac suma /nr zile lucratoare* nr zile lucr de CM).
Baza legala este art. 42din codul fiscal
ART. 42

Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la alte persoane, cu excepţia indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. Nu sunt venituri impozabile indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;
Nu se impoziteaza concediul medical, se retine doar pensia, cum a precizat si ursuletroz
Concediile medicale se impoziteaza . Doar concediul de maternitate(prenatal+postnatal) nu se impoziteaza . Utilizatorul a pus o virgula intre concediul medical si prenatal , de aceea am banuit ca il intereseaza si daca concediile medicale acordate pentru incapacitate temporara de munca se impoziteaza.
Va multumesc.Da, intr-adevar ma interesa si concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu prenatal ramona75 ramona75 Buna ziua! Sunt insarcinata si din 23 martie am intrat in concediu prenatal. Pe fluturas apare impozitata si suma aferenta celor 7 zile in care am fost in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate 2010 daniellem daniellem Buna ziua!sunt in concediu de maternitate din ianuarie 2010 si din cate stiu acest tip de concediu nu se impoziteaza.Eu am fost platita ca si pe un concediu ... (vezi toată discuția)
Pre post natal ContSters243704 ContSters243704 concediul pre-post e d 126 zile. imi pot lua 84 zile pre si 42 post? la care se adauga la aceste 84 pre si 5 zile pt casatorie plus restul de zile d ... (vezi toată discuția)