avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care sint ore suplimentare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care sint ore suplimentare?

Vreau sa aflu care sint considerate orele suplimentare la o persoana care lucreaza in ture.
Stim ca primele doua ore peste durata normala de munca se platesc cu spor de 75% iar restul cu spor de 100%, la fel cu cele de simbata , duminica si sarbatori legale..
Daca intr-o luna sint 21 zile lucratoare, adica 168 ore, iar o persoana lucreaza in ture, 24 ore cu 48 pauza, si face 9 ture, si in zile de lucru, si simbata sau duminica(dupa cum pica tura), se cheama ca a lucrat 216 ore, adica 48 ore suplimentare.
Care insa din ele se platesc cu 75% si care cu 100%?
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 10:54, 24 Februarie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Cand munca se efectueaza in scimburi, se calculeaza media orelor de munca pe o perioada maxima de 3 saptamani, care in final nu depaseste 8 ore/zi sau 48 pe saptamana. Munca supl. se compenseaza prin ore libere platite sau prin spor care nu poate fi mai mic de 75% ( sporul se stabileste prin negociere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)
Spor pentru ore suplimentare steluta79 steluta79 Buna ziua, In firma mea, sunt 2 angajate, care lucreaza prin rotatie si sambata, cate 5 ore (o sambata - o salariata, a doua sambata - cealalta ... (vezi toată discuția)